AYAQ KEDAH TEA POT ORIGINAL, SEBERANG JAYA

10:30 AM

AYAQ KEDAH TEA POT ORIGINAL, SEBERANG JAYA


AYAQ KEDAH TEA POT ORIGINAL, SEBERANG JAYA


Assalamualaikum. Holla ~ Panaih ni. Hari tu kat Seberang Jaya hujan lebat, tapi kat taman aku, tak hujan pun. Sadis ! Orang setaman nak jugak merasa hujan. Ohoii ! Rindu hujan. Hahaha. Entri ni bukan nak cerita pasal hujan. Entri ni nak cerita pasal Ayaq Kedah. Kalau hampa masih ingat lagi, aku pernah review pasal air yang dibeli di Tea Pot Original, Seberang Jaya. Boleh baca entri tu dekat SINI. Dalam entri tu jugak, aku ada cerita pasal Ayaq Kedah. Kalau hari tu, ceritanya sahaja, hari ni aku kenalkan dengan tuannya, Cik Ayaq Kedah ! Pheeewittttt !

Tengah panas rembang ni, memang sedap kalau dapat air-air yang dapat menyejukkan tekak ni. Meh layan gambar Ayaq Kedah dulu, nanti aku sambung cerita nya. Kalau terliur, orang sekitar Seberang Jaya, bolehlah singgah tapau. Orang yang jauh-jauh tu, bolehlah cari kedai-kedai dekat dengan hampa, kot-kot ada jual.







Begitulah rupa Ayaq Kedah. Sebijik macam Kedah kan ? Ahaks ! Jagung + Pandan = Ayaq Kedah. Untuk review ikhlas dari aku, aku berkenan jugak dengan Ayaq Kedah ni. Rasa pandan tu agak lain macam, tapi tidaklah sampai memotong selera aku. Dia ada rasa macam manis berlemak gittew. Jagung pun sama. Ada rasa berlemak. Tapi, sedap la, tak de lah berlemak sangat. Sweet2 gittew. Cumanya, yang tak best hari tu sebab jagung dia agak masam. Hat tu potong ! Nasib baik makan jagung tu dah nak last2. Kalau tidak, mesti potong sekali rasa nak minum Ayaq Kedah tu. 

Kepada Cik Akak yang jual air kat Tea Pot Seberang Jaya ni, nanti tolong check dulu na jagung tu masam ke tidak sebelum bagi kat customer. Tak best tau buat kat kite cenggitu. Potong mood kite. Overall, layanan awak memang okey, rasa pun sedap. Cuma, part jagung tu je kureng sedapnya. ^_^
Tapi, jangan risau, nanti kite pergi beli air awak lagi. Nanti, kite bagitau jugak pasal jagung tu. Hopefully, tadak customer lainlah masa tu. 

You Might Also Like

8 comments

  1. hijau kuning..memamg kedah sgt ayaq kedah tu hehe

    ReplyDelete
  2. TUdia ayaq Kedah diberi nama sebab color dia ja la kan..takpa takpa Hidup Kedah!.. ehhhh

    ReplyDelete
  3. Balik kampung bole pi ronda nanti cari ayaq ni.. ayaq ice dia kepuk2 sesuai sgt musim panas lagu ni kan..

    ReplyDelete
  4. memang warna kedah tu, hijau kuning..

    ReplyDelete
  5. Ohhh pandan + jagung. Memang kedah sgt hihihi. Kalau perak kena buh soya + lengkung + jagung gamaknya erkkkk ape rasa ntah hahaha.

    Xpe tegur je zaf. Mungkin dorg sendiri pun termiss pasal jagung tu kan

    ReplyDelete
  6. rare ni.. macam2 skarang kan ehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored