REVIEW CONTACT LENS SIMVUE 58 ADVANCE

8:30 AM

REVIEW CONTACT LENS SIMVUE 58 ADVANCE


REVIEW CONTACT LENS SIMVUE 58 ADVANCE


Rabun. Ahh ! Mungkin satu hari dengan kuasaNya, aku akan dapat penglihatan yang normal kembali. Assalamualaikum. Holla ~ Ni first time beli contact lens brand Simvue 58 Advance. Tu pun sebab hari tu, masa masa rasa tak selesa. Aku syak contact lens yang aku pakai masa tu, dah expired. Aku bukan ingat sangat bila sepatutnya aku buang contact lens aku. Ikut instinct ja.

Si, ni first time lah yang memang mata aku memang tak selesa sangat dah dengan contact lens tu. Terus benti keta kat sebelah, and bukan kedua-dua contact lens tu. Passing baton driver kat ibu. Muhehe. Nampak ja sebenarnya, tapi tak berapa clearlah. Kalau nak bawak kereta di siang hari tu, boleh lagi. 


Sebab waktu tu dah dekat dengan Tesco Extra Seberang Jaya, terus singgah sana. Nak beli contact lens baru. Tak nak yang colour dah. Nak yang clear punya pulak. FYI, first contact lens aku adalah yang jenis berwarna. So, ini adalah contact lens pertama version clear. You are seeing my naturally eyes okey ! Hiks





Sekotak tu harga dia RM30 dan mengandungi 3 keping contact lens atau Bahasa Melayu nya kanta lekap. So, kalau 3 keping nak buat apa kan ? Disebabkan itu, aku beli dua kotak yang berharga RM60. First time pakai contact lens jenis clear ni, rasa stress jugak. Sebab kalau rendam dalam solution, tak tahu contact lens ni ada dalam case tu ke tak de. Masa cuci pun jenuh tengok. Kalau jatuh, lagilah susah nak cari. Haih ! Berwarna senang nak detect. Heeee

Simvue 58 Advance ni memang nipis. Selesa sebenarnya kalau terletak elok kat mata. Tapi, disebabkan keadaannya yang nipis, kalau kau tertonyoh mata sikit, dia dah bergerak. Yang sebelum-sebelum ni aku pakai contact lens colour, aku siap tidow, pun maintain, Ini, kalau aku tidow, aku bangun, memang siap lah nak mengurut. Huh !




Hari tu, masa yang aku pegi kat Dikdik, tengah tengok movie, then tertdow. Dah memang habit aku kan. Padahal sebelum tu nak pegi bukak contact lens dulu. Dah tertdow, alamat lah kan. Terjaga pukul 3 pagi, terus bukak lens and masukkan dalam case walaupun tak nampak, aku bebuat je nampak. Ntah masuk ntah idak. Tawakal je dengan tangan tak bersih. Sila jangan tiru perbuatan ini ye.

Dan keesokkannya, memang ternyata hanya sebelah je yang berada di dalam case. Jenuh aku tonggeng kan case tu kot2 tersangkut dalam case tu. Tak de jugak. Ke aku terbuang contact lens tu ? Cari pulak dalam sinki. Sinki dah la warna putih. Tak de jugak. Grrrr !

Penyudahnya, pakai sebelah je. Masuk dalam bilik, baru jumpa atas katil. Aku letak balik kat tempat yang aku jumpa tu, sebab nak ambil solution and case, acah2 pro. Cari2 balik, dah tak dak. Haih ! Bukan rezeki aku. Makanya, ke kenduri hari tu dengan hanya memakai sebelah sahaja contact lens. Nasib baik jenis yang clear lens, kalau berwarna... Kan dah pelik. Hiks. Dua hari jugaklah lens sebelah tu berkhidmat untuk aku.

Ohh ! Lupa ! Yang ni beli dekat 100 Vision, Tesco Extra Seberang Jaya. Tak tahu ada promotion lagi tak sebab dia cakap, harga yang aku beli tu harga promotion. Kalau dia tipu aku, aku pun tipu korang lah jugak. Ahaks ! 

Overall, aku suka jugak dengan brand Simvue 58 Advance ni. Tapi, maybe next time aku nak try brand lain pulak. Mana tahu, brand lain tu, kalau aku tonyoh mata, terus jadi princess. ^_^


You Might Also Like

15 comments

  1. Replies
    1. hahaha.. time tak pakai dulu pun memang tak port jugak

      Delete
  2. haishhh mana bole contact lens sampai bawak tido Zaf..bahaya kot.. banyak kes dah contact lens melekap kata mata.. nanti kena operate baru tau.. jangan buat dah na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ngantok sangat dah.. nak angkat kelopak mata pun tak terdaya

      Delete
    2. baik.. sekali dua kala tak pa kan ? heee

      Delete
  3. Akak tak pandai pakai contact lens ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee.. tak pe.. terima kasih singgah sini

      Delete
  4. slllu pakai kontek lens sekejap je pakai
    pagai malas nak pakai hehe
    pakai spek mcm comel skit kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. bosan dah rupa pakai spek.. nak jugak rupa tanpa spek

      Delete
  5. tak pernah pakai.. lagipun jangan suruh laa tak reti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee... mata cantik dan elok tak payahla pakai kan

      Delete
  6. Mummy tak reti pakai .. lgpun takut mata berair.. hhehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula tu memang berair sebab tak biasa mummy.. lelama, okey lah

      Delete
  7. Tapi kalo yg pakai ni , matanya mak aihhh memukau.. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni warna jernih, so orang tak perasan sangat.. heee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored