TEKA KATA : PERIBAHASA MELAYU

8:15 AM

TEKA KATA : PERIBAHASA MELAYU


TEKA KATA : PERIBAHASA MELAYU


Assalamualaikum and holla ~ Good morning ! Hari ni mood lain macam. Mood last day kerja, more energetic, more excited, more fun and so on and so forth. Sapa ada mood macam aku hari ni? Sep sikit ! Hee..

Haaa.. Ni nak kongsi satu soalan peribahasa yang dapat dari group WhatsApp. Tapi, nak bagi tau sesiap ni, yang aku sendiri tak tahu jawapan dia. Sapa boleh tolong jawab ? Kenapa masa zaman aku sekolah dulu tak dak macam ni pun ? Phew ! Nasib baik lah tak dak kan, kalau tak, aku mesti merepek meraban punya lah .
Sebelum tu, ni soalan peribahasa murida darjah 3 ya. Silakan menjawab ! Jangan tinggalkan kertas  ruang komen anda kosong. Heee...




Any idea ? Drop your comment. Thanks in advance.


With love,
Buddys takkan terpisah :p

You Might Also Like

4 comments

  1. di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung..

    ReplyDelete
  2. mak aih...a.samad said pun tak mampu jawab ni..huhu

    ReplyDelete
  3. kemas diluar kemas didalam ehhhhh hahahahahaha. tapi mesti ada kena mengena dengan etika berpakaian kemas ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored