YOU MIGHT WANT TO KNOW THIS !

8:19 AM

YOU MIGHT WANT TO KNOW THIS !


YOU MIGHT WANT TO KNOW THIS !


Assalamualaikum. Holla ~ Aku pernah belajar pasal ni masa dekat uni dulu. Aku tak ingat from which subject or from which teacher. Tapi, as a girl sebelum tu memang tak port langsung pasal ni. Yelah ! Dah tak dak orang inform, mana nak tau kan ? Aku pulak bukanlah sejenis girl yang jenis belek sangat benda-benda alah ni unless memang aku berminat dengan benda tu.

So, hari ni aku nak share some knowledge that might useful for us. Lepas ni bolehlah belek tayar memasing. Tayar jugak ada manufacturing date dia ye. Yang tu pun, aku belajar masa zaman uni dulu. Thank you teacheer even though aku tak ingat sapa teacher aku tu. Maybe one of my friends or maybe someone. Ntah !





Dekat tayar jugak ada arrow untuk rotation which mean tayar tu kena pasang ikut rotation tu. Yang ni aku belajar masa zaman diploma. Someone taught me this. Masa tu, kedai tu salag pasang rotation tayar and he realize that. So, dia sekolahkan aku pasal rotation tayar tu. Thank you for the knowledge.

Walaupun kita ni perempuan, and jarang port pasal benda ni sebab selalu abah / tunang / bf  / husband kita yang buat, but at least have some knowledge about it. Kan ? In case emergency, tak delah kena tipu or what so ever, Semoga bermanfaat ~

You Might Also Like

6 comments

  1. ok lulus dah bab tayar..horayyyy thanks cikgu tayar hahahaha

    ReplyDelete
  2. good info zaf, selalu memang suami je yang ambik tahu pasal tayar semua ni, kak ana start jalan jer..hihi :)

    ReplyDelete
  3. Dlu masa bujang ambik tau gak pasal maintenance semua ni. Bila dh kawen tetiba jadi pemalas nk ambik tau pulak huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored