HALAL FOOD IN ISLAM - BECAUSE SHARING IS CARING

8:30 AM

HALAL FOOD IN ISLAM - BECAUSE SHARING IS CARING


HALAL FOOD IN ISLAM - BECAUSE SHARING IS CARING


Assalamualaikum. Holla ~ Jumpa ni masa tengah scroll FB. Tu pun sebab Kak Lia ada share pasal ni. Thank you Kak Lia. Moh la reramai kita baca pasal ni. Moga tak ada lagi rasa was-was or musykil dalam hati kita. Rajin-rajinkan lah diri membaca ye.





Makanan adalah rezeki, tak baik menolak rezeki. Sekali pun yang memberi itu bukan Muslim or even kita still rasa was-was walau dah baca 'article' ni, sambut lah dengan cara yang baik atau tolaklah dengan cara yang baik. Jagalah hati si pemberi macam mana si pemberi menjaga hai kita dengan memberi sesuatu kepada kita.

Kalau 'article' ni salah, do let me know, but show me the some good evidence yeah ! Do appreciate it. Than you.

You Might Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. thank you.. semoga kita dapat manfaatnya..

      Delete
  2. Good sharing. Saya pun baru tengok pasal food yang diberi non muslim. Ustaz tu cakap, kalau jiran yang bagi, terima je. Kalau rasa was was atau tak nak pun, terima and then boleh discard atau pun bagi haiwan peliharaan makan sebab takut jiran rasa kita tolak sebab kita tak nak and tak suka.

    Saya tengok kat video ni;
    https://www.youtube.com/watch?v=RkxlB8vnkXc

    Thank you again! Sharing yang bagus. Salam Jumaat :)

    ReplyDelete
  3. selalu buat mcm tu lah..terima dengan baik dan senyum and say thanks. depa pun seronok. pas2 pandai2 lah nak wat ape selepas tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kan ! dari mentah2 tolak.. sian tengok muka derang..

      Delete
  4. dulu mak pernah dapat makanan dari non-muslim.. sebab ragu-ragu dengan cara memasak, makanya ianya dah menjadi makanan binatang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mm.. tu lah.. sekurang2 jaga air muka dia kan...

      Delete
  5. selalu terima pemberian makanan dari jiran yg muslim.. tapi jarang nak makan hahahahha sebab was was..

    ReplyDelete
  6. Jarang terima.. kalau ada pun memang conform boleh makan sebab makanan yang berbungkus dan ada logo halal.. hehehe.. Lama dah takde jiran non muslim..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored