TIKET ANTARABANGSA , BUTTERWORTH - BANGKOK

8:43 AM

TIKET ANTARABANGSA , BUTTERWORTH - BANGKOK


TIKET ANTARABANGSA , BUTTERWORTH - BANGKOK


Assalamualaikum. Holla ~ Sapa berhajat untuk ke Bangkok  dengan menaiki keretapi ? Nak travel dengan pengalaman berbeza ? Nak lebih adventure dan challenging ? Boleh try menaiki keretapi dari Butterworth ke Bangkok. Kalau nak ke destinasi sebelum Bangkok pun hado jugak. Boleh tengok bawah.






Ni amek kat stesen KTM Butterwortk dan sumber adalah sahih. Heee. Tiket hanya boleh dibeli pada hari perjalanan dan hanya 10 tiket sahaja dibukak sehari. Kenapa ? Aku pun tak pasti. Destinasi dan harga pun ada kat gambar atas ni. So, boleh start plan cuti dan perjalanan anda.

Aku pun pernah terdetik untuk ke Bangkok dengan menaiki keretapi jugak. Terasa macam nak berlakon cerita Chennai Express pulak. ^_^

Tak silap aku, tiket hanya boleh dibeli dari Stesen KTM Butterworth. Correct me if I'm worng. Kalau nak keterangan lanjut, bolehlah call direct ke hotline KTM. Aku tak kerja sana, jadi tak tau sangat. Heee..

You Might Also Like

8 comments

  1. wahhh bestnyaaaa. Tapi susah jugak kalau takleh booking :(

    ReplyDelete
  2. jommmm..Tiket yang dijual pada hari perjalanan dan 10 tiket tu hanya untuk destinasi Sungai Petani, Alor Setar, Arau dan Padang Besar. KTMB utamakan tiket ke Bnagkok. Boleh tempah awal.

    ReplyDelete
  3. kalau budak2 tu dah besar dah angkut p dah ni..hihihi

    ReplyDelete
  4. haodi..10 tiket je sehari..x boleh beli online lak tu..hurrmm baru nk travel adventure ;p

    ReplyDelete
  5. mcm best je nak pi bangkok..bape jam tu?

    ReplyDelete
  6. susah jugak kan tak boleh beli online..

    ReplyDelete
  7. sape dapat tiket tu untung sangat

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored