VOLUNTEER FOR ANNUAL SPORTS DAY !

10:12 PM

VOLUNTEER FOR ANNUAL SPORTS DAY !


VOLUNTEER FOR ANNUAL SPORTS DAY !


Assalamualaikum. Holla ~ Cerita last month. End of April. Aku dapat invitation untuk jadi volunteer masa sukan tahunan sebuah tadika di Kepala Batas. Peluang keemasan ini haruslah tidak dilepaskan memandangkan aku memang suka sangat dengan bebudak.

Sepanjang aktiviti dijalankan, aku rasa memang seronok. Seronok sebab dapat jumpa bebudak yang comel, seronok sebab dapat membakar lebihan lemak, seronok sebab dapat menggelapkan sikit kulit, seronok sebab dapat jumpa marka baru.. Ehhh ! Kawan baru.. Ehehe..
Belanja sikit video masa pembukaan. Ni lagu ketiga kot. Yang sebelum-sebelum tu tak sempat rakam sebab dok khusyuk tengok bebudak comel tu. Ada yang sibuk cari parents, ada yang sibuk dok hi hi bye bye parents. Omey angat au !





Masa opening jugak, ada performance brass band dari HSBM. Sekolah aku dulu oi ! Sekolah dimana aku mula mengenal dunia. Sekolah tempat aku belajar menjadi manusia, menjadi budak baik separa nakal. Tapi dulu, aku tak join brass band. Sibuk main sport, tak minat sangat benda-benda cenggitu. The performance was really great. Suka suka suka !

Ni pulak masa tengah set up before game. The guys (volunteer jugak) sibuk dok prepare bebarang untuk next activity, sempat aku snap satu. Letih oi ! Mengalahkan bebudak. Mana tak nya. Aku jaga tengah2 antara dua team, Poli dengan ape ntah yang warna merah tu (mana ada orang tengok cerita ni kat rumah, so memang tak tau nama apa.. hehe) Dok ulang alik support bebudak tu dari tepi. Berapa kali da aku ulang. Aku pun tak kira. Total loss banyak jugak hari tu. Muhahaha




Ni pulak waktu penyampaian hadiah. Aku jadi yang tukang bebagi pingat tu. Muka dah merah sebab panas dan penat. Ai kan sejenis anak mat salleh yang bila mana kalau penat or panas, muka akan jadi merah. Bukan marah ye. Peluh tu menunjukkan bahawa total loss aku memang banyak. Hehe.. Itu belum lagi tengok baju and menghidu bau-bauan nya.. :P




Dan diatas faktor-faktor yang tak dapat dielakkan, aku tak dapat join Familia PBU merasai kenikmatan tomyam kelapa daripada Kopitan Classic, Queensbay Mall. Huh ! Dah la tomyam kelapa tu hanya ada di outlet terpilih ja. Syahdu tau !




Tapi, memang seronok and seronok lah. Nanti ada event lagi and aku sekali lagi dijemput untuk menjadi volunteer. Peluang keemasan sebegini wajiblah tidak ditolak.



You Might Also Like

5 comments

  1. hamboiii dpt menggelapkan kulit.. keh keh keh :p

    ReplyDelete
  2. banyak tak listing marka baru dapat.. hahahaha.. tengok ciked! kikiki

    ReplyDelete
  3. Boleh jadi cikgu dah zaf ni Hihihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored