JANGAN TERTIPU ! CHECK BEFORE YOU EAT.

8:30 AM

JANGAN TERTIPU ! CHECK BEFORE YOU EAT.


JANGAN TERTIPU ! CHECK BEFORE YOU EAT.


Assalamualaikum. Holla ~ Selamat berpuasa semua. Ni aku ada terjumpa dua gambar ni dalam gallery phone and of coz dari WhatsApp group. So, before you eat, you have to check what's the ingredient for your food first. Bahaya nau zaman sekarang ni. Moh tengok gambar dulu ye.




Haaaa... Nampak tak ? Nampak tak ? Nampak tak ? Yang jual tu siap pakai tudung. Tapi, apa yang dijualnya ? Bahaya oi kalau main beli ja. Hati2 na semua.... Location, I'm not sure, no idea at all. But, kat mana pun korang/ hampa, take note about this hokeh !


Nah ! Ada lagi satu gambar untuk ditimbang dan disematkan dalam minda. Youngsters sekarang suka try kedai/ restoran baru. Tapi, some of it tak boleh makan tau. Macam kat bawah ni. Even nama macam kedai Melayu, tapi from the article read, owns by a non Muslim and selling foods that we can't eat. So, sebolehnya sewajibnya kalau nak masuk kedai makan tu, check la dulu kedai tu ada logo HALAL or tak. Tu lagi bagus kan.




Above restoran boleh check location kat Google ye. Jaga-jaga na time nak berbuka nanti. Biarlah apa yang kita makan tu dari sumber yang halal. Ia akan menjadi darah daging kita. Mintaklah dijauhkan dari benda-benda yang tak baikkan.

Selamat berpuasa ~ Berbuka petang karang okey ! ^^_

You Might Also Like

13 comments

  1. kita kena lebih berhati-hati laa..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Betul tu mummy.. kadang terlepas pandang jugakkan...

      Delete
  3. Selamat Berpuasa dear.. jgn salah parking tuk bukak puasa sudah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa jugak mummy... hahahaha....

      Delete
  4. Moga kita dihindarkna dengan benda-benda macam ni.. Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha allah... mintak2 lah ye... janganlah sampai tersalah makan dek sebab rupa...

      Delete
  5. what!!!!!
    x faham betullah
    adehhh tulah skrg nni byk kedai2 makan yg tak halal pakai nama sound like melayu kan huhuhu hati2 uols

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. nama macam Melayu, realiti dia.. adeh !! janganlah kita tertipu ye dak.. bahaya ngat aihhh

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored