NAH ! AMEK UBATTT !!

10:00 AM

NAH ! AMEK UBATTT !!


NAH ! AMEK UBATTT !!


Kali pertama terpandangkan gambar ni, rasa seronok sangat. Rasa macam nak lompat-lompat sambil tepuk tangan. Nasib baik, otak yang waras menepis adegan yang kurang matang itu. Huh ! Mana taknya. Kalau korang tengok gambar tu nanti, mesti korang pun seronok. Unless, you are the person who doing it. Then, you'll be angry or maybe upset.

Assalamualaikum. Holla ~ Tapi, sebelum nak share gambar tu, nak bagi tau, sebenarnya, gambar tu dah lama ada dalam gallery. Then, transfer to desktop, and mengambil masa yang lama untuk diletakkan disini. Kenapa ? Faktor M lah. Hehehe...


Gambar yang aku maksudkan tu, ialah gambar ni....... 




Haaaa... Apa perasaan korang ? Seronok tak ? Geram dengan sesetengah pemandu Malaysia yang hanya fikirkan diri sendiri. Selfish ! Kesianlah kat penunggang motosikal atau pejalan kaki ke, ataupun ambulans ke. Kan ?

Sekarang, korang mampu mengubahnya. Amek gambar kenderaan tersebut, tapi pastikan gambar tu terang dan jelas lah ye. Kalau anda yang memandu, berhati-hati. Jangan sibuk nak ambil gambar, pemanduan entah ke mana. Kemudian hantarkan ke email aduantrafik@jpj.gov.my

Jangan terkejut pulak kalau tetiba dapat surat cinta ari JPJ. Sapa suruh cari pasal. Huh ! Tak mau bertimbang rasa sangat, ni lah ubat diaaa...

Sekian. Hehehehe..

You Might Also Like

3 comments

  1. kan, geram je depa2 yang sewenang-wenang dgn rasa takk bersalah potong queue ni, macam depa je nak cepat ,padan muka:)

    ReplyDelete
  2. wahhhh dh boleh buat aduan.. hahahaha
    nanti laaaa mangsa2

    ReplyDelete
  3. haha..pastikan passenger sebelah yang tangkap gambar, kang nak kantoikan orang, sendiri kena saman sebab guna hp time driving..hihiih

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored