RAMADHAN, TRIBUTE TO KLANG

3:15 PM

RAMADHAN, TRIBUTE TO KLANG


RAMADHAN, TRIBUTE TO KLANG


Assalamualaikum. Holla ~ Dah 15 hari Ramadhan berlalu meninggalkan kita. Adakah hari-hari yang berlalu tu diisi dengan sebaiknya ? Kalau tak, masih sempat lagi ni. 10 malam terakhir, lagilah banyak fadhilatnya. Sambil sibuk memasak juadah untuk bersahur dan berbuka, sambil sibuk mem baking, jangan lupa naa pada Ramadhan yang hanya datang sekali setahun. Tahun depan belum tentu dapat ketemu lagi. 

Cerita pasal Ramadhan, teringat masa zaman aku dok kat KL, kat Klang.. Kenapa ingat kat dua tempat ni ja ? Sebab kat sini ada kisah 'rare' berbanding dengan Melaka. Melaka ada thousands of memories. Banyak yang bahagia dari deritanya. Eceh !

Tapi, kat KL dengan Klang.. Ntah ! Memang menggamitlah. Macam masa duduk dekat Klang, hehari sahur dengan Koko Krucnh and susu low fat. Berbuka pulak dengan garlic bread home made dan sup Campbell. Kalau beli nasi, makan separuh ja. Kenapa separuh ? Sebab, time tu perut aku kecik sampai ex housemate (nurse) hairan tengok aku makan sikit, dia yang badan kecik pun makan banyak lagi dari aku. Kalau masak pun, portion yang kecil, untuk sekali makan. Hikhikhik

Balik kerja, singgah bazaar dengan kekawan. Lepas tu tak peasan derang hilang ke mana. Nasib baik survivor ni berjaya sampai rumah sebelum waktu berbuka. Hahahaha

Dengan jerebu to the max time tu. Ahaii ! Belum kira, tersalah set jam and sampai opis lambat.

Tapi serius ! Aku rindu Klang. Belum monteng time kerja (bebajet MC), pi pusing bandar Klang. Pi sensorang pulak tu. Ahahaha...

Those memories ! Sebab those memories lah aku ada kat sini sekarang. Sedar tak sedar, dah dua kali puasa aku tinggalkan Klang.

Setiap kali puasa (Ramadhan) memang aku teringatkan those memories. Never gonna fade. Nanti nak buat modal sembang dengan anak cucu. *jauh angan2*

Qhal ! If you read this, thank you for your kindness during I'm one the Klang resident. ^_^
Allah je yang membalas untuk segalanya. Mish u ~ Hek2



You Might Also Like

9 comments

  1. Menggamit memori Ramadan lah ni kiranya :)

    ReplyDelete
  2. bulan ramadhan je k.el teringat masak nasi kat bilik hostel..sebenarnya xleh bawa dilarang..pedahal kan..student mana ada duit nak beli makanan..jimatlah bw rice cooker..siap buat tomyam lagi secara jemaah..mmg momentum haha..ada mlm tu tudung rice cooker toingggggg jatuh ke lantai bunyi bising..siap tutup telinga lagi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. kan.. zaman student memang macam tu.. ada jugak bawak rice cooker.. tapi, roomate punya..

      Delete
  3. Salam... Adik manis... He he he... Nanti tolong email address pada SS boleh? scdhasein.photo@yahoo.com ASAP eh... Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Kakak Masam... Eh ! Manis... Hehe.. Sudah ku email kan.. ^_^

      Delete
    2. Mummy punya address tak nak mintak ker..? hhahaa :p

      Delete
  4. Throwback memori.. setiap tempat pasti ada kenangan mengusik jiwa kan... :)

    ReplyDelete
  5. Bulan ramadan kak ekin teringat nak makan kuih muih kelantan huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored