SEMBANG GEGURL : KATHY'S HOMEMADE SOAP AND COFFEE SCRUB

8:19 AM

SEMBANG GEGURL : KATHY'S HOMEMADE SOAP AND COFFEE SCRUB

SEMBANG GEGURL : KATHY'S HOMEMADE SOAP AND COFFEE SCRUB


Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni nak review satu produk sabun dan scrub yang sangatlah best. Homemade soap by Kathy. Serius ! Jatuh cinta dengan bau sabun sabun dan scrubnya.

Untuk sabun, aku menggunakan sabun Habatus sauda. Ahaaiii ! Bau dia wangi sangat. Dalam buku sabun tu pun ada ketulan Habatus sauda tu. Badan aku akan naik jerawat yang kecil2 kalau panas. And dia akan hilang, lepas dua tiga hari. Tapi, sejak menggunakan sabun Habatus sauda ni, hari ni pakai, esok jerawat2 kecil tu dah tak dak. Dan yang paling best, keesokkanya tu, dah tak naik dah jerawat2 kecil tu. Memang seronok sangatlah. Terus jatuh cinta.


Untuk pengetahuan, Habatus sauda  ada banyak kelebihannya. Antara kelebihan Habatus sauda ialah, mengatasi gatal-gatal (kulit sensitif). Selain itu ia juga bermanfaat untuk menghilangkan jeragat serta kedut wajah, melindungi daripada bakteria, menghaluskan kulit dan sebagai anti bakteria.




Untuk coffee scrub with essentials tu pulak. Lagilah geram ! Mau taknya. Dah la bau wangi kopi dah terangkat-angkat, ada pulak bau manis2 vanilla. Mau tak geram ? Bila guna time mandi, memang lembut lah kulit. Dengan bau yang sangat best, rasa macam ada kat spa pulak. Tapi, spa sendirilah, sebab sendiri yang kena sental.  

Manfaat coffee untuk kecantikkan pulak adalah seperti berikut :

1) Mencegah dan mengurangi kerutan di kulit
2) Menghaluskan kulit
3) Mencegah timbulnya jerawat
4) Melembabkan kulit
5) Membantu menghilangkan sel kulit mati
6) Menghilangkan bau badan
7) Menghilangkan selulit
8) Meneutralkan kulit yang teriritasi
9) Memberikan nutrisi kepada kulit

Banyaknya khasita coffee untuk kulit. So, tunggu apa lagi ? Mana tau time raya nanti, kulit jadi cantik. Kalah artis tau. Hikhikhik

Packaging dia pun cantik. Tapi, AWAS ! Disebabkan bau dan rupanya yang comel, boleh membuatkan anda terasa sayang untuk menggunakannya. Jadi, lekat sticky note siap2 dalam minda, yang homemade soap and coffee scrub ni untuk digunakan bukan untuk dijadikan barang perhiasan. HIkhikhik. Sebab dah terjadi pada diri sendiri, tu yang aku nak nasihatkan siap2 tu.

Sebarang pertanyaan atau pembelian boleh terus menghubungi no di bawah atau ke IG dan FB dibawah ye.

No telefon : 013-3363775 (Alia)
IG : kathyshomemadesoap
FB : Kathy's Homemade Soap

Kot2 nak buat door gift or hantaran, bolehlah slow talk dengan owner dia. Sebut ja nama Zafirah, confirm dapat special price. ^_^

You Might Also Like

29 comments

  1. dh guna...scrub tu mmg best.lps guna rs nk gigit2 ja tgn bdn ni sbb wangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... siap nak gigit tangan... aishhh

      Delete
  2. Skin Food pun best:)
    Pernah try tak?
    Pakai kat muka tapi rasa cam nak makan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum pernah try lagi..

      Hahaha.. bau yang sedap selalu rasa nak makan kan.. hik2

      Delete
    2. Dulu pernah try yg beras, coffee, cucumber. Ape lagi ehh..xingat plk.

      Delete
  3. k.el pya lemonggras pun x abis lagi..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak El simpan buat perfume lemari lah.. baru serangga tak datang.. hek2

      Delete
  4. Kulit dah mati nape x tanam?
    * soklan cari pasal... He he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanam dah.. tapi, since dia mati berkali-kali, tu yang biar dia gugur syahid je tu.. hahaha

      Delete
  5. samalah..benda-benda cantik ngan wangi gini memang sayang nak guna

    ReplyDelete
  6. Wewit....tonyoh2 jgn x tonyoh...
    Raya nk dekat dah ni

    ReplyDelete
  7. Wewit....tonyoh2 jgn x tonyoh...
    Raya nk dekat dah ni

    ReplyDelete
  8. hmm.. mcm best je... nak tryla...

    ReplyDelete
  9. Ehhhh mcm terpegaruh dah ni hahahah. Soon I try ya

    ReplyDelete
  10. suka pki body scrub..kena cuba yg ni lak nnt..

    ReplyDelete
  11. Coffee also good for skin ? I should get it soon to improve my skin condition.

    ReplyDelete
  12. geram lepas tu tonyoh hahahaha cutelah yup coffee can do wonders to your nose and senses.

    ReplyDelete
  13. I like home made soap! I used to get it from central market kl! But this looks not bad to give a try! :D

    ReplyDelete
  14. Hmm... lots of people seem to be into these coffee scrub nowadays and I just crawled out from under the rock.. Need to go try this out

    ReplyDelete
  15. Suka juga product yang ada Habatus Sauda nie. InsyaAllah memang boleh membantu menghilangkan kekusaman kulit.

    ReplyDelete
  16. wow nice product! would love to explore!

    ReplyDelete
  17. interesting, thanks for sharing.. didn't know coffee can be used as a scrub.

    ReplyDelete
  18. wow.. good product that can help for smooth skin and keep our skin more healthy.

    ReplyDelete
  19. Suka coffee scrub. Boleh menghilangkan cellulite and melancarkan darah tu yang best. Hehe. Mesti sedap baunye

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored