TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM BOAT NOODLE, SUNWAY PUTRA MALL

9:00 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM BOAT NOODLE, SUNWAY PUTRA MALL


 TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM BOAT NOODLE, SUNWAY PUTRA MALL


Asyik dok dengaq nama Boat Noodle je kan. Tapi, tak pernah sampai pun. T_T 

Dengaq kata belah utaqha ada satu restoran yang ala2 Boat Noodle. Hat tu pun, aku tak pernah sampai. Okey ! Nanti, kalau aku dah sampai, aku review satu kali naa..

Kali ni nak cerita pasai Boat Noodle dulu. Haaa.. Yang ni kebetulan masa pi kenduri Shida hari tu. *entri belum up* So, stay kat rumah Dikdik je lah. Naik LRT ja ke sini, senang sikit. Turun terus kat Sunway Putra Mall, jalan masuk ja.

Dikdik kata, selalunya penuh and kena Q. Q pun, Q lah kan. Dah nak merasa punya pasai. Nasib baik lah hari tu, tak payah Q. Sampai ja, teruih ada meja. Phew ~ Tapi, lepaih tu, memang full of house, memang kena Q. Nasib lah kan !
Since that was my first time, so Dikdik amek peranan untuk order. Aku yang buta tuli ni tengok menu sambil kelipok2 mata. Teruja aku tengok orang kiri kanan, yang makan dengan lahapnya, yang muka excited tunggu makanan cam haku. Hikhik

Apa yang dia order, memang aku tak ingat. Yang aku ingat, Boot Noodle punya specialty tu, memang ada lah. Then, untuk dia, dia order nasi with green curry. Ehh ! Ada ka ? Entah.. Nanti tengok gambaq kat bawah and nanti kalau hampa pi Boat Noodle tu, hampa tengok dalam menu tu, memang ada gambaq sebijik dengan gambaq kat bawah ni. 

Asyik cerita ja, meh tengok gambaq dulu lah naaa..








Ramai kan ?? Ishh.. Tu lah ! Ayaq, kami order green tea and milk tea. Sedap ! Yummy !




Ni lah Boat Noodle punya specialty tu. Ada dua jenis mee yang berlainan kuah. Aku suka yang kat bawah ni tapi serius lupa nama dia. Dia rasa macam ada rempah sikit, kira tekak aku cakap hat ni lah yang malebes mabeles tu. Satu ayam, satu daging kot. *adeh.. rasa nak lempang diri sendiri, nak cerita tapi tak tau apa nak cerita*



 Nasi Dikdik. Green curry aku rasa... Ntah ! Sedap jugak...

Perut kenyang, suka hati, mari excercise untuk mengurangkan kalori yang telah diambil. Hahaha..






Ohh ! Boat Noodle tu kat aras paling atas, kalau jumpa Selera Street ni, haaa... Kat situ lah Boat Noodle nya.




Singgah H&M teman Dikdik cari baju kerja, tapi tak jumpa pulak yang dia kenan. Cermin hat kenan banyak laaa... lalalala




Hasil tangkapan pada hari tu , berjaya jugak membawa pulah sehelai skirt yang sedondon dengan baju yang dipakai pada hari tersebut.. Mihmihmih

Memang love lah dengan Thai Food. Sedap ! Aku rasa Boat Noodle memang sejenis makanan yang menepati citarasa tekak aku.



Sebab balik naik ETS, sebelum balik, singgah makan kat KL Sentral. Kedai hujung sikit dekat dengan Restoran Chicken Rice Shop. Ipoh ape ntah mee.. So2 je lah ~ Kedai pun tak ramai orang, since nak cepat, kedai yang tak ramailah yang menjadi sasaran.


You Might Also Like

6 comments

  1. yui pn xpnh rasa lg..pdhl ada kat aeon klebang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba Yui.. mana tau kena dengan selera..

      Delete
  2. Ain pun tak pernah try lagi. Sis duduk mana ? kalau tak salah sunway seberang perai ada jugak. tapi tak pasti dah bukak belum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk dekat area Sunway jugak.. tu lah.. hari tu pi pun tak bukak lagi.. sekarang dah bukak rasanya..

      Delete
  3. baru je try makn,akak ni tekak org melayu mmg cari nasi je la
    hahah

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored