CALPIS .:. PERISA ANGGUR

8:17 AM

CALPIS .:. PERISA ANGGUR


CALPIS .:. PERISA ANGGUR


Assalamualaikum. Holla ~ Sebut pasal Calpis, mesti nak nyanyi macam iklan kan. Pis pis pis. Pis pis pis. Pis pis pis. Terok ! Kalau nyanyi ni, sampai besok tak habis. Asyik dok terngiang-ngiang je kat telinga.

Sapa tak kenal Calpis kan ? Jenama susu kultur pertama di Jepun. Gittew ~

Kalau sebelum ni Calpis telah mengeluarkan perisa asli dan mangga, sekarang Calpis telah mengeluarkan perisa baru pulak. Perisa anggur. Yeay ! Peminat Calpis mesti teruja kan nak try. Kat Giant dah ada jual dah Calpis perisa anggur ni sebab aku beli dekat Giant lah, tu yang tau tu. 

Botol kecik, botol besar, botol sederhana pun ada. Tengok botol macam comel ja, tekak mulalah 
tak sabaq nak try. Aku ni pesen kalau barang baru, terkinja-kinja nak try. Tahan je masa kat Giant tu, ikut hati, memang nak minum dah kat Giant tu. Pikirkan perasaan malu yang menebal tu je la boleh tahan sampai balik. Muhahaha



Ni haa rupa botol Calpis perisa anggur tu.



Clear dah minum baru nak amek gambar. Nampak tak perangai tak semegah terkinja-kinja tu ?

To me, Calpis perisa anggur ni so-so je. Tak masam sangat, light ja. Sapa yang tak suka masam tu, hat ni kira okey lah. Yang suka masam tu, hat ni pun okey jugak cuma belum sampai tahap hampa lah. Muhehehe

Rasa yogurt tu tak terasa sangat, nak kata tenggelam dek perisa anggur tu pun dak jugak, sebab perisa anggur tu pun light ja. Ehhh ! Ntah la.. Rasalah sendiri..



You Might Also Like

6 comments

  1. 1st time tgk rupa calpis ni..btul laa zaf ckp..ni duk terngiang2 suara yuna duk nyanyi calpis calpis..hahahaha..

    ReplyDelete
  2. SS tahu kalip basker jek... He he he

    ReplyDelete
  3. suka sgt zaf ngan barangan cengini eh

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored