CHEESE CAKE LELEH

12:30 PM

CHEESE CAKE LELEH


CHEESE CAKE LELEH


Meleleh ! Assalamualaikum. Holla ~ Haaa.. Entri makan sedap lagi. Lepas tu gaduh gems** tak hengat. Acano ? Bak kata Ibu, tambah kalo.. Hat kalo banyak tu lah hat sedap. Recently aku dah jarang amek makanan yang kalo.. Nak-nak pulak Ibu tak de.. So, makan sorang ni tak feel tau.. Lagipun, time nak makan teringat kat Ibu, terus tak jadi beli / makan. T_T

Cakap banyak pulak dah kan. Sorry ! Cheese cake leleh ni beli kat Pasar Penaga. Dah dua minggu berturut-turut aku ke sana. Jangan ditanya kenapa, mengapa aku ke sana. Nak cerita nanti, lagi panjang. Nak taip memang larat, nak baca tu yang tak larat. Adeh ! Nak check typo lagik. Duiduidui

Benornye.. Tiap kali ke Pasar Penaga tu, mata ni acapkali terpempan dekat gerai yang jual cheese cake leleh ni. Banyak kali dah nak beli, tapi mikirkan kalo yang banyak, acapkali kaki terhenti di sekerat jalan. T_T 


Jeles tau dengan orang badan kecik tapi makan banyak gilos. Aku ni jenuh jaga makan, tak jugak macam Miss World. *nanges tepi sudut*

Nah la.. Nanges tengok cheese cake leleh ni dulu sementara aku nak buang ingus dan lap air mata yang turun bagai hujan lebat ni...



Mujur ingat  jugak nak amek gambar tau, kalau dah habis baru snap, cemana ? Haaa.. Sepanjang balik rumah, memang dok teringat kat cheese cake leleh ni ja.

Memang sedap gilos. *tetiba rasa nyesal kenapa tak beli yang besar.. tapi, nasib baik akal yang waras cepat bertindak*

Cake sedap. Cheese melimpah ruah. Tak kedekut langsung. Yang ni perasa vanilla. Ada perasa chocolate, pandan, blueberry, strawberry. Macam kena repeat lagi ja ni. *nangeslah kalo yang dok ada* 

Kalau ke Pasar Penaga, memang ada satu gerai ja yang jual cheese cake leleh ni. Jadi, jangan risau ye. Tapi, nak bagitau lokasi yang tepat agak susah sikit sebab dia memang banyak lorong. Unless kalau memang familiar dengan Pasar Penaga tu. 

Pepusinglah ye. Memang memacam jual sana. Geram hoi ! Dulu aku rasa, market Seberang Jaya lah market paling heaven, rupanya market Penaga lagi surga ~~~ Kalau pi, sahih tak masak tengah hari sebab dah penat jalan kat sana. *tips ngelat masak*

You Might Also Like

6 comments

  1. aduhai zafirah.
    sedap nyer dik oii...
    da agak lama akak tak makan cheese leleh ni!
    aduhai...

    ReplyDelete
  2. Amboi layan cheese leleh..semestinya sedap dan gerenti x tolak..hihi

    ReplyDelete
  3. tengok pun dah air liur meleleh..

    ReplyDelete
  4. meleleh air liur tup tap tup tap

    ReplyDelete
  5. akak lah tu orang yang Firah jeleskan..hehe.orang kecik kuat makan ni biasa makan sikit je,tapi berulang. kalau kek gitu sesudu dua je..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya cheese cake leleh ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored