IKAN SIAKAP STIM VERSION IBU

10:00 AM

IKAN SIAKAP STIM VERSION IBU


IKAN SIAKAP STIM VERSION IBU


Assalamualaikum. Holla ~

Selamat hari rayaaa... Mood raya lagi kan.... Yang dah start bekerja macam aku, selamat bekerja, selamat berbakti. Yang baru bermula cuti, seronoknyaaaa... Yippie ~~

Haaaa... Menu ni telah selamat masuk ke dalam perut masa bulan puasa hari tu. Entri dalam draft kemain melambak, nak ngarang je malas. Mihmihmih

Jom la tengok cara membuat dan bahan-bahannya. By the way, gambar tu selepas ikan tersebut telah berenang ke dalam perut. Cuma tinggal bahagian kepala berserta sari rempah ratusnya.






Ikan Siakap Stim version Ibu

Bahan-bahannya
Ikan siakap
Serai
Cili merah
Tomato
Asam ko
Lada hitam
Daun bawang
Garam

Cara-caranya
1. Gaul ikan dengan garam
*agak ye mengikut asam ko yang digunakan.. kalau asam ko jenis masin, jangan letak banyak garam*
2. Stim ikan dengan bahan-bahan diatas
3. Siap dan hidangkan


Simple je kan. Tapi, kalau aku, aku lebih suka rasa yang natural without tomato dan rakan-rakan yang lain. Dah ibu yang masak, ikutlah selera ibu kan. Banyak cekadak pulak.

You Might Also Like

8 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored