REVIEW POP MIE

9:19 AM

REVIEW POP MIE


REVIEW POP MIE


Lama dah dok intai benda alah ni, since kat Padang hari tu lagi. Dok berangan dalam hati, nanti nak beli lah, kat sini mesti murah banding dengan harga kat Malaysia. Yelah ! Dah tanah tumoah darahnya. Tapi, sampai ke sudah jugak tak beli. Angan-angan tinggal angan-angan, lalu Mat Jenin jatuh ke bumi Malaysia.

Tapi, nasib baik hari tu Giant buat sale. Sale sebab dah nak expired ke hape, Mat Jenin tak kisah, janji angan-angan Mat Jenin terkabul. Satu cup ni harga dia RM1. Gila Mat Jenin nak pandang saja padahal hati dah lama mengidam. Mat Jenin angkut 2 cup je kot. Sejenis ni mana boleh makan banyakkan, nanti habis rambut blonde Mat Jenin gugur syahid.

Sampai rumah, teruja hati kembang Mat Jenin nak makan, tapi kenangkan perut Mat Jenin nan buncit, Mat Jenin simpan dulu hasrat untuk melahap Pop Mie nii...


Sampailah satu masa dan ketika.. Mat Jenin dah tak boleh nak simpan hasrat hati dah. Lalu Mat Jenin simbah air panas ke dalam cup ni. Sambil tunggu Pop Mie ni kembang, Mat Jenin acah-acah tengok TV padahal mata asyik terarah ke arah Pop Mie. Over sangat tau mata hati Mat Jenin ni.





Mat Jenin dengar Pop Mie ni sedap sangat sanpai tahap terangkat. Tu yang mata hati Mat Jenin naik minyak tu.

Lepas makan, lagilah Mat Jenin naik minyak. Mana taknya ? Dari jauh Mat Jenin pasang angan-angan nak makan Pop Mie ni, Mat Jenin ingat boleh lawan lamb chop blackpepper banjir, rupanya, cap Malaysia jugak yang paling sedap, yang paling terlekat kat hati Mat Jenin.

So, mulai hari tu, tamatlah riwayat Pop Mie dan Mat Jenin. Mat Jenin dah tanak pandang cap lain lagi dah, hanya cap Malaysia di mata hati Mat Jenin. Korang sependapat tak dengan Mat Jenin ? Kalau tak tahu, cubalah rasa dulu.. Mana tau, korang boleh geng dengan Mat Jenin. Mihmihmih

* Aku sependapat dengan Mat Jenin.. Mihmihmih*




You Might Also Like

6 comments

  1. sampai macam tu sekali.. hahahah

    ReplyDelete
  2. pop mie pernah tengok kat tesco sedap ke zaf... nak kena v=cuba ni

    ReplyDelete
  3. hahahha... hat siam tu sedap gak zaf. asyik oder kt kwn kalau dia p mayang kt thai

    ReplyDelete
  4. tak nah dgr psl pop mie ni..
    tapi rs nak beli samyang lah lapar samyang haha

    ReplyDelete
  5. Akak selalu tengok juga mee ni tapi tak pernah makan lagi...Lebih suka makan mee sedappppp.....hihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored