GOODDAY, TREATS

8:19 AM

 GOODDAY, TREATS


GOODDAY, TREATS


Kini kembali bersiaran dengan lappy kesayangan. Alhamdulillah ~ Baru ura-ura nak fix the problem, alih-alih dah boleh. Betul ke kena hacked ? Ish ! Entahlaaa...

Assalamualaikum. Holla ~ Good day !

Hari tu weekend Ibu and Adik balik sat. So, accompany Ibu ke market untuk beli somthing nak bawak balik 'sana'. Ibu asked to wait in the car tapi sebab aku dah kebulur, aku turun jugak ke food court Market Seberang Jaya. Hajat hati nak cari karipap sardin dan donut. Malangnya tak berbau, karipap sardin tak do ~ Yang ada, hanyalah donut. Frust !

Sebab tak kenyang dengan sebijik donut, singgah pulak Peton Treats nak cari bun sebab aku ada kelas pukul 10 pagi sampai 12 tengah hari. Mau tak berpinau mata dengan seketul donut tu. Huh !

Dan disebabkan tu lah aku terjumpa Goodday ni.




Sekotak 250ml susu Goodday ni berharga RM2.20. Tapi, untuk dua kotak susu Goodday 250 ml, cuma berharga RM3.20. Tal berbaloi ke ? Dah la tinggi dari biasa. Tak silap aku lebih dalam 50 ml. Dalam 'peti ais' Petron Treats tu, memang Goodday 250ml ni lah yang paling tinggi antara segerombolan geng seangkatan dengannya,

Rasa rugi pulak sambar satu set ja. Puas lah srup srup dengan Goodday 2500 ml ni. Huish ! Pada hari kejadian, hanya ada tiga flavor je, Strawberry, Full cream and Low Fat milk yang sesuai untuk orang yang acah-acah diet sepertiku. Muhahaha

Kalau peminat susu, terutamanya susu Goodday ni, cecepatlah grab bebanyak kat Petron Treats. Tak sure pulak sampai bila promosi ni  berlangsung. 

You Might Also Like

26 comments

  1. salam...

    saya makan kurma dan minum susu Goodday setiap pagi
    dah amalkan semenjak dua bulan lepas. kekadang saya minum susu sahaja pada awal pagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam... wow ! good diet ni.. boleh tiru.. mohon kurus lepas 2 bulan.. hahaha

      Delete
  2. tp kalau yui xckup 250ml.. biar skurgngya 1 liter trus. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tak berapa suka sangat minum bersusu ni bebanyak... rasa cana ntah.. heee

      Delete
  3. konfius jap dengan ayat "Dah la tinggi dari biasa." tu.. apa yg tinggi..?
    kotak tu, atau zafirah? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. dedua pun boleh..
      kotak dia tu haaa... memang tinggi

      Delete
  4. jarang beli brand nih.. tapi kekadang beli jugak.. minum dalam kotak kecik nih, memang kena minum banyak kotak, baru cukup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang suka brand ni dari competitor.. competitor punya rasa macam dah tak sama dengan dulu...

      Delete
    2. nanti nak beli jenama ni plak laa.. kalau yang bukan jenis kotak ih, Eyda suka susu HL.. Izzat pun suka susu HL, siap request lagi suruh beli..

      Delete
    3. HL pun sedap.. tapi, dia mahal sikit an..

      Delete
  5. selaluny problem dengan internet yang bermasalah ataupun slow.. kak ekin pernah gak jadi... lama2 baik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dah check dah, semuanya okey.. geram and potong mood lah.. huk2

      Delete
    2. tak pun pc zaf ada problem... tu kalau jadi memang potong mood kan...

      Delete
  6. Akk ni asal nama susu kotak..semua fav..tp skrg ni suka Farm Best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... Farm Best pun best.. chocolate dia, umgaiiii ~~~

      Delete
  7. haah..mmg goodday ni bsr sket dr yg lain..hrg pun mahal sket..aritu tgk jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ! besar dan mahal sikit.. dulu saiz dia sama.. sekarang dah upgrade sikit.. ^_^

      Delete
  8. perut kosong minum susu tak bergelora ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak.. memang biasa dah minum susu as breakfast... mengenyangkan.. :D

      Delete
  9. low fat pilihan k.el skrg tau haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. auch ! retis haruslah menjaga segala aspek kan...

      Delete
  10. Fav Reen susu strawberry Goodday.. :D

    ReplyDelete
  11. dah lama x minum susu kotak..ishh..semua jenis susu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh !tak suka susu ea? Firah suka tak ??? heh2

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored