REVIEW KINDER BUENO DARK , LIMITED EDITION

9:00 AM

REVIEW KINDER BUENO DARK , LIMITED EDITION


REVIEW KINDER BUENO DARK , LIMITED EDITION


Dark chocolate lover or chocolate lover ? Should read this out !

Assalamualaikum. Holla ~ Kiner Bueno ada keluarkan satu product baru yakni Kinder Bueno Dark. Apa yang special nya Kinder Bueno Dark ni ? Haaaa... Of course lah Kinder Bueno Dark ni telah menggunakan darck chocolate. So, sapa yang sukakan rasa pahit2 manis darck chocolate, Kinder Bueno Dark adalah pilihan anda. 

Sebelum tu, nak bagi tau ni, yang Kinder Bueno Dark ni LIMITED EDITION tau ! tau tau tau *ala2 Johan ngusik anak dia tido*

Yes ! Memang limited edition. So, grab yours now ! Hahaha.. Dah macam iklan TV pulak.



Ni la rupa packaging Kinder Bueno Dark tu. Tu pun terjumpa kat Giant hari tu. Harga masa beli hari tu, RM3.79. Tak sampai RM4 lah kira and sangat murah sebab Kinder Bueno jarang2 turun harga. Geram tau !




Masa tu jugak, Kinder Bueno White and yang biasa pun ada promotion jugak. If I'm not mistaken, RM 3.49 per packet. Aku grab banyak packet jugak hari tu. Muhahaha !





Walaupun warna filling Kinder Bueno Dark ni sama macam yang biasa, tapi, Kinder Bueno Dark ni memang rasa dark. Means, memang rasa dark chocolate tu. Pahit2 manis. Kalau anda yang sukakan rasa dark chocolate tu, memang tak rugi beli. Memang sedap, tak manis sangat and tak pahit sangat. Yang sedang2 sajaaaaa bak kata Amelina.

Well to me, Kinder Bueno Dark is not my type ! Sebab aku memang bukan dark chocolate lover. Aku lagi suka Kinder Bueno White. Creamy and yummy. Ntah ! Bagi aku Kinder Bueno White lagi menepati citarasa dan selera western aku ni.

Though Kinder Bueno White is still win at my tongue, Kinder Bueno Dark is still not bad. Not too bitter and not too sweet. But, I'm sorry Kinder Bueno Dark, because I fall in love with Kinder Bueno White before you and will always be. Heh2

You Might Also Like

18 comments

  1. Replies
    1. kalau suka darck chcolate, ni recommended.. kalau tak, tak pe kot.. heee

      Delete
  2. yayyyy kite tak pernah makan bueno ni sebab kite tak berapa suka chocolate. Tapi kite suka sangat dark chocolate! Boleh try lepas ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang yang suka dark choco memang recommended.. ^_^

      Delete
  3. Nak kena cari nih. Akak suka gak coklat pahit2 ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. yang ini memang untuk akak.. ^_^

      Delete
  4. Replies
    1. baru and limited edition.. orang yang limited je boleh jumpa.. hek2

      Delete
  5. tak berapa minat dark choc. hehhe. nak sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat masuk perut.. nanti Zaf belanja hokey..

      Delete
  6. sama laa tak berapa minat yang dark chocolate.. tapi kalau nak mencuba boleh jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... betoi tu.. suka or tak, belakang kira kan.. hehe

      Delete
  7. Replies
    1. KB normally ada dua bar dalam tu.. kalau dapat lebih, extra gift.. hehe

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored