SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA

9:30 AM

SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA


SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA


New toy(s) I guess. Sejak mula terjebak tengok video make up kat YouTube, rasa nak terjebak jugak ke dalam kancah yang sama. Suka sangat tengok Kak Yatie ST tu. Omagaiii ~ Cantik nau ! Ai is so jeles. Suara pulak husky. Suka suka sukaaa !!

Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni nak share my new toy.

Aku first time pakai mascara ni to be honest. Why ? Sebab, sebelum ni tak minat sangat nak involve dalam bidang make up ni. To me, jaga inner and outer dah cukup kot. Tapi, recenlty memang terjebak habis lah tengok video Kak Yatie ST tu kat YouTube. Ada jugak video make up yang lain yang aku tengok. Tapi, paling jatuh cinta dengan Kak Yatie lah sebab, she's so beautiful. Cara dia make up dengan guna produk ST, nampak sangat simple dan mudah. Tu yang terjebak jugak sikit2.

Plan memang nak beli barang ST je lepas ni selepas terpengaruh dengan Kak Yatie ST. Ahaks ! Tapi, slowly sebab nak kena habiskan apa yang ada in hand dulu.



So, hari ni nak review pasal ST Mascara Long Lash ni which aku kenal ST Mascara Long Lash dalam kebanyakkan video Kak Yatie ST. *banyaknya sebut nama Kak Yatie ST, tersedak pulak orang tu.. maaf !*




Setelah beberapa kali survey kat Watson, at last grab jugak ST Mascara Long Lash ni. Tak pa lah, lepas ni nak memborong barang ST dekat Bandar Sunway jelah. Ada outlet ST. Yang aku perasan, kalau dekat Watson, banyak barang ST yang habis. Kira, memang betul lah barang ST macam pisang goreng panas. I like !

ST Mascara Long Lash with double impact. Yes, double impact ! Memang double impact pun. Memang nampak bulu mata lagi panjang dari asal. Kalau nak lagi panjang, appply dua kali. Tapi, kena tunggu yang first layer tu kering sikit lah ea. Ni tips yang Kak Yatie share dalam video dia.

Memang senang nak cuci, and yang penting, no clumps ! Tu yang suka sangat tu. Senang sangat nak remove, so makna kata, wudhuk friendly lah. Tapi kan, kalau apply kat bulu mata bawah kan, and bila berpeluh, jadi macam comot sikit. Nasib baik senang nak cuci even dengan tisu. Jadi, tak lah comot sangat. 

Overall, ST Mascara Long Lash memang best lah bagi aku. Senang dan suka dengan impact yang dia bagi. First time tengok bulu mata sendiri panjang dari biasa. Hakhak.. 

Fall in love sangat dengan ST Mascara Long Lash ni, mesti product ST yang lelain pun best jugak kan. Tak sabar nak try product ST yang lelain.

By the way, kalau nak tips jugak pasal make up, nak tengok product ST yang lain, nak tengok cara make up dengan menggunakan product ST, boleh tengok video Kak Yatie ST kat YouTube dengan menggunakan nama Yatie Sedayu Tinggi.

You Might Also Like

16 comments

  1. best ke..nnti bole try..btw k.farah pn baru nak review mascara yang baru beli..bestttttt ever!!! wudhuk friendly lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la bagi Zaf.. okeh ! tak sabar tunggu review kak Farah pulak

      Delete
  2. btw lupa nak tanya..mana pic bulu mata?????????? hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulu mata tak dak sebab tak de cameraman yang nak fokus kat bulu mata... asek nak fokus kat lesung batu ja.. hahaha

      Delete
  3. hahahaa pic bulu mata mana. nanti boleh pkai p travel

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jumpa depan2 lah pakai.. tak yah pict dah.. ngeh2

      Delete
  4. meh la pic Firah pakai Maskara tu..kalau sis JM yg pakai..kalah cik Ta nanti ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de cameraman lah... tapi, untuk sis JM, nanti Firah usahakan ye..

      tak pe lah kalah Che Ta.. jadi, Che M... hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. panjang sejengkal, lautan luas jangan diduga.. hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Haaa.. tunggu review dari Kak Shikin pulakkk

      Delete
  7. nasib bukan peminat barangan makeup.. Eyda pakai maskara pun masa makeup kawin dulu jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni kes terpengaruh dengan YouTube ni

      Delete
  8. Replies
    1. haaa... try2 ! meh la masukkan kaki ke kancah yang sama.. hahaha

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored