CUBAAN BERANI MATI !

10:00 AM

CUBAAN BERANI MATI ! 


CUBAAN BERANI MATI ! 


Ni kisah dua minggu lepas.

Assalamualaikum. Holla ~

Aku memang sejenis manusia yang nak ke kerja atau balik dari kerja baru nak isi minyak moto or kereta. Kalau sesaja nak keluar semata nak isi minyak tu, pakai idok lah jawabnya. As for now, tak pernah lagi dalam sejarah, aku tolak moto or kereta sebab tank 0. No !

Tapi, kalau tolong orang pergi cari minyak, tolong tolak, tolong drive ke tepi jalan sebab tank 0, itu pernah ! And mostly, guys ! Seingat aku, aku tak pernah lagi tolong kawan perempuan aku dalam bab ni. Okeh ! Move on.

So, hari tu, aku keluar lambat sikit and baru perasan minyak almost to E. Sebab dah lambat, malas benornye nak singgah sebab nak kena Q lagi, nak kena tunggu orang depan yang kadang macam kekura. So, decided to go and balik nanti isi area Bayan Lepas je.


Tapi ! Time balik tu, rasa malas yang hamat nak singgah Petronas Kg Jawa. Sebabnya, kalau nak ke Petronas Kg Jawa tu, dia macam kena melencong sikit. Ai is very the malas nak menyimpang-nyimpang ni. Haaa ! Tu pun pesen aku jugak. Kalau aku tak de plan nak kemana-mana, usually aku jarang stop somewhere in the middle, sebab yang aku nampak my end destination. Lurus kan ! *lap peluh*

Aku tersangat suka kalau benda tu memang ada dalam laluan aku tanpa ada lencongan. Aku kan easy person, so tak suka nak renyah-renyah bagai. Muhahaha

Tengok meter moto, rasa macam tak sempat sampai Petronas Perai ni, tapi tawakal je sebab dah terlampau malas. Kang kalau habis tengah jambatan, ku selak kain tunjuk betis nan gebus ku berdiri tepi jalan sambil buat muka comel untuk meminta bantuan. Nampak tak dah pasang niat awal2 ? Hahahaha

So, ride la jugak, tapi dengan kelajuan tak sampai 80 kmh. 60 - 70 kmh je aku berani menganjakkan paradigma throttle tu. Kalau dah lebih 70 kmh pun aku slow kan balik, sebab betul2 nak bajet. And yeay ! I've made it ! Nak tengok banyak mana minyak aku bergerak ?


Abaikan makhluk menumpang

Before


After


Hahaha.. Ko rasa ko mampu ? Sebelum perjalanan aku ada tunjuk meter aku dekat membe aku, dia bising suruh g isi katanya tak sempat sampai and nanti kena tolak moto. Masa tu dalam hati, lantak ko. Aku rasa aku boleh ! And bila sampai Petronas Perai, aku hantar gambar after, membe geleng kepala je tengok perangai minah tak boleh belah ni.

Tapi nak pesan ! Korang jangan lah membuat cubaan berani mati ni. Aku ni pun first time buat and rasa dah tak mau lagi dah. Bukan sebab dah serik, tapi sebab penat tengok orang dok beremba, aku pulak sibuk dok makan asap orang. *urut dada*


You Might Also Like

9 comments

  1. wow!berani mati oooo...hihihi...
    tapi x pe..klu rasa yakin...

    ReplyDelete
  2. Hahahaha.. Ingatkan insaf rupanya bengang sebab kena tinggal.. sabar jelah...
    Jangan buat gini lagi ye..

    ReplyDelete
  3. ada part reserve tangki tu yg boleh g jauh lagi tu.. haha.. jgn mati time duk lane laju dah lorgh maw menangis jap dkt situ bahaya2...

    ReplyDelete
  4. hihihihihi... kecut perut baca tajuk....

    ReplyDelete
  5. itulah kuasa tawakal.. aiceh..
    kes ku selak kain tunjuk betis nan gebus silap hari bulan berlanggar kereta kat jalan raya tu nanti.. haha.

    ReplyDelete
  6. penah sgkut kt roundabout BJ...prrrffftttt...bajet mmg lps ms blk keja skali msuk ja situ jem...sgkut dkt sejam last2 mati enjin trus...jenuh org mai tolak....hahahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored