Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my

2:45 AM

Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my 


Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my 





Buat satu entry bersempena kemerdekaan

Okey ! Let me selfie think about it first. 

To be honest, cerita pasal kemerdekaan memang tak de kot sepanjang dalam hidup aku as for now. Sebab my parents, jenis tak suka nak ke tempat orang ramai dengan bersesak-sesak bagai. So, normally we stayed at home and wathing movies. Kalau tengok fireworks pun, dari rumah or dalam TV je.

Tapi, aku memang minat gila subjek Sejarah. Tak tahu mana datang minat tu dan memang tak seangkatan langsung dengan orang ramai. Aku suka bangunan lama yang banyak kat Penang, Melaka and even KL. Whoah ! In love with that. Suka tengok design bangunan tu semua dan tak pernah jemu memandang kalau hehari lalu pun.

Cerita pasal kemerdekaan dan Sejarah. Teringat subjek Sejarah masa Tingkatan 3, memang boring gila pasal Jepun menajajah Tanah Melayu, Bintang Tiga, so on and so forth. But well, even subjek ni agak bosan sebab cikgu yang bosan, selalu test and exam, I did it well. A hokey ! Ntah ! Mana datang daya ketahanan subjek ni, subjek lain macam siput lala je. T_T

And yes ! Bila hari ni aku kena ajar balik pasal those things, I really appreciated my teacher even she taught me us using the hard way. Korang tak tengok, handouts yang dia bagi, dah kuning and lunyai, pun dia suruh jaga and return back to her without any single torn. Ko ingat senang nak jaga sekeping kertas yang dah lunyai tu, lepas tu suruh return setiap kali kelas habis dalam good condition ? Suffer ! Sebab tu, aku malas port kat handouts dia bagi and dia paksa salin nota dari handouts dia masuk dalam buku nota sendiri. Tapi, aku.... Buat nota sendiri dari buku teks sejarah and selalunya buku nota aku macam pisang goreng panas ! 

Thank you Teacher ! Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan even dah lepas.
 
Free your mind from colonization.

You Might Also Like

17 comments

  1. ooo gitu.. fuh hebat la sejarah A.. mantap.. actually yg bgus nye tu memang nota dari buku teks tu sbb tu kan rujukan utama kita masa sekolah..

    U should try pergi sambutan merdeka dkt dataran tu yg masa perarakan tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. tapi, tak jumpa korum.. kebanyakkan yang kenal tak suka pergi kat tempat orang ramai.... T_T

      Delete
  2. Assalamualaikum terima kasih kerana memenuhi syarat yg diperlukan..
    Senarai peserta telah dibuat selamat membuat sesi berkenalan dengan blogger lain.. :)

    Senarai Peserta ...

    ReplyDelete
  3. wah suka sejarah ya.. Eyda tak minat sejarah, tapi izzat tu nampak minat dengan sejarah..

    ReplyDelete
  4. kalau sis JM kena buat entri bekaitan ni...mahun setahun x siap

    ReplyDelete
  5. Salam singgah blogwalking dri sgmen yg sma.Good luck!

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

    Sementara tunggu hari tamat giveaway ni jom blogwalking dulu blog peserta lain sambil2 baca artikle mengenai kemerdekaan yang mungkin dapat menaikkan semangat patriotik kita ni.. hehe..

    Senarai Peserta Giveaway Tunai RM30

    ReplyDelete
  7. Singgah sini^^ jgn lupa follow^^ goodluck!

    http://misspurple17.blogspot.my

    ReplyDelete
  8. Cikla pun dulu masa sekolah sejarah mmg subject favorite... Siap dpt best student sejarah masa spm... Bkn nk riak bagitau je...

    Btw.. Good luck.. Cikla singgah dr segmen sama...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html

    ReplyDelete
  9. singgah menabung dari segmen yang sama :D
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. salam

    saya join juga

    http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html

    ReplyDelete
  11. salam

    saya join juga

    http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html

    ReplyDelete
  12. πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌHi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  13. Terima kasih kerana sudi menyertai giveaway ini..

    Senarai Pemenang Giveaway Tunai RM30

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored