ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT

10:55 PM

ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT


ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT


Assalamualaikum. Holla ~

Haih ! Macam-macam lah sekarang ni kan. Jangan mudah terpengaruh ye. Kalau dapat sesuatu info, adalah lebih baik sahkan dulu adakah info tersebut sahih mahupun sebaliknya.

Contohnya macam isu bebaru ni, ombak besar, angin kuat dan hujan lebat. Nah ! Angkatan Pertahanan Awam Malaysia cawangan Penang dah mengeluarkan kenyataan medianya.



So, tak payah panik dan hentikan penyebaran info palsu ye. Tak baik tau menakut-nakutkan orang ramai.

You Might Also Like

7 comments

  1. adooi hati2 la yee kawan2 semua.. rumah kakak sepupu dah naik air da kat Banting sana.. air laut sampai ke dalam rumah..

    ReplyDelete
  2. Apa2 pun kene jga2 juga kan..thanks for info

    ReplyDelete
  3. Apa2 pun kene jga2 juga kan..thanks for info

    ReplyDelete
  4. dgr berita g td katanya mula oktober ni jgka bnjir.. terutama selangor.. perak pun kena..

    ReplyDelete
  5. uish...tapi dalam filem, kalau presiden kata 'jangan panik', rakyat dah kena stat panik #banyaksangatlayanmovieomputih

    ReplyDelete
  6. dulu pun pernah kecoh dlm grup wassap saya konon ribut dan tsunami nak melanda sabah. apa yg saya buat adalah pergi ke laman web yg disebut-sebut seperti jabatan kaji cuaca, print screen terus statement kat website tu dan tepek kat grup wassap. haa.. barulah terdiam mulut hok yg menyebar tanpa usul periksa tu. :P

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored