KBES KINI DAH MODEN !

9:00 AM

KBES KINI DAH MODEN !


KBES KINI DAH MODEN !


Aku ingat kan aku dah kering idea nak mengarang. Tapi, bila belek2 gambar dalam phone, nahaaaiiii ! Banyak lagi yang aku tak cerita.. Tengok pulak entri dalam draft, seminggu lebih punya cerita ni.. Aku tak dak idea or aku pemalas or aku kekurangan masa ? Ntah ! Undefined.

Assalamualaikum. Holla ~

Tara mata dok cargas, idea tengah melimpah ruah, jari jemari pulak masih utuh untuk menekan keyboard ala2 keyboard warrior, moh settle kan apa yang boleh dulu ye.

Ni cerita masa on the way ke KL hari tu. Benornye, dah lama aku tak naik bus ni. Ate, orang dah berlagak sikit mana nak pandang bus kan. Hakhakhak *kedush ! bagi jatuh balik ke bumi*



Hari tu pun decided untuk naik bus sebab tiket ETS dan flight tak de seperti yang aku nak. So, bus je lah pilihannya. Masuk je dalam bus, the first word, wow ! Amazed dengan condition bus sekarang ni. Siap ada wifi dan USB port untuk charge phone. Snap the first picture and shared in our family group. Dikdik said, I'm so jakun, benda tu dah lama... *lap peluh* nampak sangat lama dah tak berdunia dengan KBES.


Siap plug in USB dah

Aircond pun dah baru and stylish sikit


Password wifi

Sebenarnya, dulu zaman-zaman aku selalu naik bus, KBES ni memang menjadi pilihan. Asyik sebut KBES ja, KBES ni bus apa ? KBES ni ialah Konsortium Bas Ekspress Semenanjung. Haaaa.. Gittew ~ Alaaa... Bus yang warna merah tu.. Eh ! Banyak pulak bus yang warna merah.. Ala.. Yang tulis Konsortium tu kat badan bus...

Kenapa KBES menjadi pilihan aku ? First, sebab kaunter tiket KBES ni dekat je dengan rumah, dekat Chai Leng Park ja. Aku tak suka nak ke jety untuk membeli tiket bus, sebab ?? Sebab sana sesak, parking pun susah.. T_T

Kedua, sebab yang ni yang my first love recommend dedolu, terus melekat. Kira macam warisan la.. Hehehe

Ketiga.. Sebab, seat dia luas dan selesa.. 3 seater.. Kalau dari Penang ke Melaka, jalan time malam, memang aku bantai tidoq dengan nyenyaknya.. Sedar-sedar dah sampai Seremban.. Tu pun kadang, sambung tidoq balik kesiannya my partner terkejar-kejar nak amek dulu. Thank you awak ~ Hekhek

Kini, KBES baru lagi selesa. Dedolu, kalau naik bus, nak ada wifi, bus mahal je yang ada. Tapi, sekarang, KBES pun dah hado tau. So, why pay more ? Dedolu. lubang aircond tu macam tak user friendly, tapi sekarang, I like ~

Overall, aku memang berpuas hati dengan service staff KBES dan bus KBES tu sendiri. So, kalau consider nak kemana-mana dengan menaiki bus, boleh consider KBES sebagai pilihan anda, :)

You Might Also Like

19 comments

  1. "Yang tulis Konsortium tu kat badan bus?" Adehhhh...

    ReplyDelete
  2. Nasib baik lah "Sedar-sedar dah sampai Seremban".. Kalu sedar2 berkemban... Haruan... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aum !!! gerangan putera manakah yang sudi memperisterikan patik.. hahaha

      Delete
  3. zaman study balik memang naik bas, kalau takda bru train.
    so far naik jugak bas merah ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh heh heh.. bus merah teringat bus kuning

      Delete
  4. dah lama giler rasanya tak naik bas!
    tapi kita tak pernah la naik kbes ni.. ini pon first time dengar pasal kbes..
    hahaha, teruknya hamba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa... tak pe.. kalau ada kemudahan yang lain, tolak tepi dulu, nanti nak guna cari balik ye.. :p

      Delete
  5. Huwaaa
    i pun ketinggalan uolls
    Dah lama xnaik bus ekspress ni....
    Zaman2 bujang dlu naik la jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa.. sekarang mana nak angkut "dedua" tu kan.. jenuh !

      Delete
  6. Lamanya lah tak naik bus..
    Canggih bas sekarang..
    Untuk orang sekarang..
    kikikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi betoi betoi.. tak lah bosan sangat kalau perjalanan yang lama

      Delete
  7. lama tak naik bus... masa keje di kelantan dulu2 naik sokmo.. rindu nak bus la... huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. KBES mmg best lah lah kalau camni

    ReplyDelete
  9. dah lama x naik bus..tak sabar nk naik bas ke Kuantan ;p

    ReplyDelete
  10. usb plug in x leh pakai pon...huhuhu akak tipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin adik dapat yang rosak kot. Sebab akak pakai sepanjang perjalan, memang tak de masalah

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored