Nukilan Nurani

12:00 PM

Nukilan Nurani


Nukilan Nurani



Yang kurik itu kundi,
Yang merah itu saga,
Yang cantik itu budi,
Yang indah itu bahasa.

Sebenarnya.. aku tak tau nak cakap kat sapa. May not be a good time for someone, neither a good feedback from someone either.
*expect nak orang feedback macam yang ko nak.. lempang lelaju*'

To me, it's a quite big decision. Something that gonna change my life, but to choose it,hard ! Very hard !

Yes. My mistake cause doing it so. Tapi dah terjebak, cane nak undur balik. At first, that was not my intention also, but somehow, it changed without realizing it gonna effect in future. Thinking of something, tapi bila teringat what's going on in front if me, think it twice.


Semalam, tido awal. Semalam, tak lalu makan. Pagi ni, nasib sempat breakfast sebelum teringat the thing. Kalau tak, sahih potong selera. Aku sejenis manusia yang kalau ada masalah, makanan memang tak pandang langsung, asyik terkenangkan nan satu tu.

Loss weight. A lot kalau aku jadi macam ni. * tapi, bila dah okey, gain triple weight. T_T * Yes. Semua orang ada masalah. Masalah yang kecik2 and boleh handle won't do this to me and I can still being a happy me.

Tapi, bila aku rasa aku tak boleh handle sebab tak nampak jalan keluar, sebab tu aku jadi macam ni. Selalunya, jadi jugak sebab aku tak mampu nak describe the whole thing. Bukan tak mampu sebab tak paham subject matter, tak mampu sebab ianya bersangkut paut dan rasa susah sangat nak cerita. Sebab, kalau aku cerita part ending ja, then orang akan bagi solution untuk ending ja, tapi yang sebenarnya  memang dari starting lagi dah ada masalah. Dan bila ada sangkut paut dengan orang lain, lagi susah.

Pendekkan cerita, "terikat", "commitment", "my life".

Koarng baca pepanjang ni pun sahih tak paham.

Saja nak tepek jugak kat sini sebab since beginning, I treat my blog as my online diary. Even bebanyak cerita aku tak share kat sini sebab aku pemalas nak tulis diary, tapi bila jadi camni, selalunya aku akan tetap cari diari buruk aku ni.

Tak banyak yang dari korang, cuma doakan Dia permudahkan urusan ku. Benda yang aku tunggu selama ni, but now aku yang takut. In fact, rasa macam tak bersedia padahal dah lama bersedia. Is it ? In sha allah.

Thank you for you kind wishes and doa. Semoga Dia permudahkan urusan korang jugak.


You Might Also Like

10 comments

  1. moga dipermudahkan ya..
    kdg dlm masalah, mmg taktau nak buat mcm mana. apa pun inshaaALLAH ada jalan penyelesaian.

    ReplyDelete
  2. serius akak tak paham..baca sampai kerut2 kening..seolah2 baca novel english start kat tgh2..takpe laa ape2 pon semoga dipermudahkan segala urusan Zaf & keluarga Zaf..Aamiiin!

    ReplyDelete
  3. berat bebenar bunyinya tu SN.. inshaAllah, semoga segalanya dipermudahkan.
    ada masa leh share full story kat sini =)

    ReplyDelete
  4. hidup ni mcm tu lah zaf
    byk dugaan..Dia nak tgk sejauh mana kuatnya kita
    tp percayalah ada hikmah semuanya tu
    papepun hakak ruhil doakan semoga dipermudahkan urusan zaf ok
    chill :)

    ReplyDelete
  5. Allah sayang..sebab tu Allah test skit. sabar ya zaf

    ReplyDelete
  6. semoga senang nk akad nikah nanti zaf.. ehhh ke situ pulak. hahaha

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. moga dipermudahkan segala urusan ye zaf. dan moga Allah berikan yang terbaik untuk zaf amin amin.

    tapi seorang syakira selalunya bila ada masalah jadi kerja nak makan je. sebab makan tak fokus. jadi lapar balik

    ReplyDelete
  9. serius bunyiknya..apa pun akak doa urusan Zaf dipermudahkan..online diary ni tak sama ngan diary tulis tangan kan?

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored