SEMBANG GEGURL .:. BAUSCH + LOMB BIO TRUE MULTI PURPOSE SOLUTION

9:16 AM

SEMBANG GEGURL .:. BAUSCH + LOMB BIO TRUE MULTI PURPOSE SOLUTION


SEMBANG GEGURL .:. BAUSCH + LOMB BIO TRUE MULTI PURPOSE SOLUTION


Jap !! Entri ni untuk orang yang mengguna / memakai kanta lekap ( baca jugak sebagai contact lens). Tapi, kalau korang bakal pengguna kanta lekap, bacalah jugak sebagai pengetahuan awal  or kalau memang tak pakai, tapi ada sedare mare / sepupu sepapat / BFF / GFF / tunang ... Aih ! Letih pulak nak senaraikan semuanya.. Kalau ada orang yang korang kenal, dan memang dia pegguna kanta lekap, korang pun boleh baca jugak.

Assalamualaikum. Holla ~

Korang tahu tak yang Bausch + Lomb ada mengeluarkan multi purpose yang baru. And ! Amazingly it works like your eyes. Seriously. Aku memang menggunakan multi purpose by Bausch + Lomb sejak beberapa lama. Since aku ni jenis jarang pakai kanta lekap, so Bausch + Lomb menjadi pilihan sebab botol dia kecik comel je and yang penting senang nak bawak kalau travel. Before this, aku ada pakai brand lain, tapi botol dia agak gedabak, and memang makan space kalau nak bawak travel. Yes ! Brand tu memang ada jual untuk travel pack, tapi, takkan aku nak beli dua botol (satu kat rumah satu untuk travel) pulak kan ? Not worth it ! 

So, sebab tu decided untuk menjadi pelanggan pengguna setia Bausch + Lomb. Sekarang pulak, Bausch + Lomb ada mengeluarkan produk baru yakni Bausch + Lomb Bio True yang aku ada mention dekat entri lepas boleh tengok SINI.


And yes, seriously Bausch + Lomb Bio True ni sangat selesa. Kenapa aku cakap Bausch + Lomb Bio True ni sangat selesa ? Sebab ia berfungsi seolah-olah cecair mata kita. Yes ! Mata kita... Cemana aku boleh tahu pasal  Bausch + Lomb Bio True ni ? Haaa.. Ni sebab masa aku ke Focus Point  untuk membeli D2 Naturale Color Lense tu lah. Orang tu yang suggest aku dengan Bausch + Lomb Bio True ni. Dia cakap, ni produk baru and recently ramai jugak yang beli and the love it. Selesa. Feedback from most of the customers.

Itu pun, ada beberapa botol even stok baru sampai. Dia punyalah explain pasal kelebihan Bausch + Lomb Bio True ni, tapi aku refused untuk membeli. Why ? Sebab aku baru beli Bausch + Lomb Renu, tak bukak lagi, dah tu pulak 2 botol pulak tu. 

So, bila balik terus grab botol Bausch + Lomb Renu tu and baru perasan ada free gift Bausch + Lomb Bio True. Since multi purpose solution aku dah habis, terus lah rasa teruja nak menggunakan Bausch + Lomb Bio True ni. Rupa Bausch + Lomb Bio True cenggini.





Cuci dulu lens yang tengah pakai and rendam dalam Bausch + Lomb Bio True ni.

The next few days, bila pakai / guna kanta lekap yang telah direndam dalam Bausch + Lomb Bio True, huiyoooo ! Amazed ! Best gila.. Memang rasa macam mata sendiri. Tak de rasa pedih, tak de rasa tak selesa, tak de rasa gegatal even pakai for longer hours. But, beware ! Kalau pakai longer hours, make sure clean your lenses carefully. Supaya mata dan kata lekap korang terpelihara.

Bausch + Lomb Bio True was inspired by the biology of our eyes. Gittew ! So, korang yang tengah  mencari multi purpose solution untuk digunakan secara harian atau bulanan bolehlah consider Bausch + Lomb Bio True. Won't regret for me. Selesa ! Yang tu yang kita nakkan ?

Selesa kat aku, tak semestinya selesa kat korang. So, ameklah pendapat aku as a basis, bukannya tottaly used my words 100%. Yang penting, masa penggunaan kanta lekap korang dan cara korang menjaganya.

I share what I love and I share what I don't because sharing is caring...

Till then ! See ya ~

You Might Also Like

6 comments

  1. wow menarik ni
    boleh lah beli
    k.el skunk kan dah sllu pakai lens ekeke

    ReplyDelete
  2. X pandai pakai contact lens.. Spek pun pakai bila drive or keluar rumah.. Hehehe..

    ReplyDelete
  3. zaf beli mana kak ekin ada lens lebih pakai masa kahwin belum tamat tarikh lagi... nak pakai gak sbb xada air tu yg xpakai...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored