FOOD MEGA 2016, TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA

8:19 AM

FOOD MEGA 2016, TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA


FOOD MEGA 2016, TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA


Assalamualaikum. Holla ~

#ceritacampakbelakang

Hari tu kan ada buat hebahan pasal Food Mega ni, boleh baca SINI. So, lepas ni Food Mega bakal berlangsung pada bulan November, di Melaka pulak.

Dikdik cakap, Food Mega kat Seberang Perai ni tak banyak macam kat Shah Alam. Kebanyakkan makanan yang dijual di Food Mega ni lebih kurang la. Ada la beberapa menu yang agak berlainan, macam ais krim yang berasap-asap tu, ada jugak pau cendawan dan beberapa lagi.


Gambar agak gelap sebab membelakangkan matahari yang bakal terbenam. 









Suka konsep meja makan kat Food Mega ni. Beralaskan palet kayu, meja dan kerusi memang lain dari yang lain. Hipsturrr ~~

Tak banyak pun yang dibeli masa kat Food Mega tu, antaranya kerabu maggie yang menggunakan maggie Siam yang pemes amos tu. Sedap ! Kalau lagi pedas, lagi sedap, satu bekas tu berharga RM 4. Selain itu, beli jugak pau cendawan, yang ni memang sedap. Tapi, beli yang separa masak, balik rumah baru lah masakkan sepenuhnya. *stim*

Beli jugak Susu Kurma Farm Best yang menjadi viral sekarang ni. Sebotol berharga RM10. Bolehkan kalau nak rasa, nak beli selalu, idok le... Caramel Latte dari Spy Empire, Shell Out daripada Tusuk Famous, Laksa Sarang serta Laksa Penang.

First time makan Laksa Sarang tu, *tiada gambar* not bad la... Tak de lah lari sangat rasa laksa nya. Suka suka sukaaa






Meja dan kerusi makan di Food Mega 


Tak jalan habis pun dekat ekspo Seberang Perai tu sebab abah ajak pekena Char Kuey Teow Sungai Dua pulak. Tunggu lagi ! Cargas la nak ke Sungai Dua...







You Might Also Like

4 comments

  1. wah..bestnya! I like food carnival macam ni.tapi beli sikit-sikit lah..janji rasa semua.

    ReplyDelete
  2. kerabu megi.. nice and creative.. cm mn la agaknye rasa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored