QUAKER CHEWY, COOKIES & CREAM REVIEW

9:08 AM

QUAKER CHEWY, COOKIES & CREAM REVIEW


QUAKER CHEWY, COOKIES & CREAM REVIEW


Assalamualaikum. Holla ~

Still down with fever *almost a week* and feeling unwell. So, no blogwalking activities and commenting last week. Rindu ! Tapi, asek terperuk atas katil kalau tak busy kemas rumah yang macam dilanda tsunami tu. Finally, tinggal sikit-sikit je *my part* and end of this week, settle lah tu. In sha allah

Hari ni nak review lagi satu my diet snack, I guess. Kalau nampak Quaker, mestilah oat kan. Kalau oat, mesti diet kan. So, lebih kurang cam tu lah.

Quaker Chewy, Cookies & Cream. Tapi RM10, and aku rasa murah lah sebab dalam tu ada 8 granola bars. Congak sendirilah sebatanang garnola bar berharga RM brapa.





Cara untuk membuka kotak Quaker Chewy ni ada dua, boleh tengok tutorial dekat kotak. to me, it's fun sebab selalunya kita main taram je bukak kotak something, Tapi, Quaker siap bagi tuturial untuk memudahkan penyimpanan. Aku ikut salah satu daripada tutorial tu and dapatlah macam ni.

Ups ! Aku lupa pulak. Quaker Chewy ni didatangkan dalam beberapa pilihan, tapi aku memang tak ingat lagi dua pilihan tu, maybe normal and chocolate chips kot.






Macam biasalah, siapa tak tahu kebaikan oat kan, kalau rajin boleh baca lagi kat bawah ni.





Gini lah rupanya Quaker Chewy tu. Chewy ka ? Haah,, Memang chewy, aku tak berapa suka oat sebenarnya, tapi oat ni kira sedaplah, tak berapa manis sangat. Makan tu rasa nak habiskan semua. Hahaha... Boleh tahan jugak lah makan sebatang granola bar ni untuk beberapa jam.





Yang gelap-gelap tu chocolate chips. Tak de lah rasa kosong sangat, ada lah jugak pepak chocolate chips kan. Haaa.. Yang pasal less sugar tu, boleh baca kat bawah ni. Quaker claims seperti dibawah ye. Sebab tu aku terpengaruh. Muhahaha




Sampai sini sahaja review untuk Quaker Chewy Cookies and Cream. Till then. See ya ~

You Might Also Like

11 comments

  1. penah makan ni tak tak terima tekat :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke ! tak sume orng suke oat kan.. nasib tekak SN suke.. hehe

      Delete
  2. sedap ni..k.el mmg hantu oat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu oat ? Hantu oat tu cane Kak El ? :P

      Delete
  3. selalu mkn biskut dia je yg ni x penah try lg...

    ReplyDelete
  4. Sedappppp! Saya suka yang peanut butter and choc chips tuuu!

    ReplyDelete
  5. mak aihhh... banyaknya nak ngunyah...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored