SEMBANG GEGURL .:. FACE MASK BY SAVEE

9:19 AM

SEMBANG GEGURL .:. FACE MASK BY SAVEE


SEMBANG GEGURL .:. FACE MASK BY SAVEE


Assalamualaikum. Holla ~

Hari ni nak share lagi satu face mask yang aku rasa best. Aku beli ni masa singgah Aeon Station 18 hari tu. Kebetulan dia ada buat promotion, harga RM1 tu kemain besau dia tulis, dah memang penyakit seorang Zafrah tak boleh tengok benda berharga RM1, terus ambush.

Macam-macam produk Savee ni, antaranya face mask, eye mask, hair mask, black head removal, syampu, conditioner, serum rambut, facial foam, toner.. Terasa letih pulak bila nak senaraikan semuanya. Pendek kata, untuk penjagaan luaran dari atas sampai kebawah lah Savee ni tawarkan dengan harga yang cukup berbaloi. Naik rambang mata korang kalau tengok. Ini serius !

Errr... To be honest, aku tak sure pulak promotion Savee ni sampai bila and lepas ni nak cari kat mana product Savee ni. Sebab hari tu, yang jaga booth ni orang Filipino I think sebab she speaks English when I talked in Malay. Muhahaha

Okeh ! Dah, jom sambung review face mask Savee ni. Aku dah try guna yang warna biru tu je. Mengandungi Nano Platinum Placenta. Wow ! Harus diingatkan yang kebanyakkan product Savee ni ialah one treatment bermaksud hanya boleh digunakan sekali sahaja. Namun, part yang paling best, kandungan air dia sangat tinggi. Masa pegang packaging pun memang terasa air dia tu. Lebihan air ni sangat bagus untuk dilumurkan kat muka selepas penggunaan face mask tu. Tapi, disebabkan kandungan airnya yang terlalu banyak, air tu boleh digunakan berkali-kali dengan penjagaan yang betul.




Maknanya yang oren tu aku tak pakai lagi la sebab yang biru tu pun air dia tak habis lagi.. Kehkehkeh... Savee adalah product buatan Malaysia... Untuk yang oren tu, aku kongsikan dalam entri yang lain hokey.






Apa perasaan selepas menggunakan face mask by Savee ni. Rasa teruja. Untuk pengetahun, face mask sheet tu sangat besar sampai mulut aku pun lari tak sempat nak kejar. Lepas tu pulak, sebab kandungan air yang banyak, air telah berjaya memasuki mata ku, tu yang pejam lain macam je. *mata kanan*

Selepas penggunaan dalam 20 minit, memang muka terasa tegang dan lembut. Lembab pun iya jugak. Tak mengeringkan. Best lah kira.. Recommended ! Tapi kena lah pakai dengan teratur kan baru nampak effect nya. Acane nak cari ni... ??? Tulun tulunnnn


You Might Also Like

20 comments

  1. kalu da RM1 tu sy pun nk kebas jugakkkk ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan ! SN mmg pantang nampak !

      Delete
  2. eh nama sama penyakit pun samaaaaa hahaha. gila murah RM1 ja?????wowz

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sebab nama sama, tu penyakit pun sama.. :p

      Delete
  3. rm1 sape xnk.... lama x mnja muka mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. best nii ! product yang lain pun murah2 jugakkk

      Delete
  4. wah..kalau akak pon klu benda rm1 mesti beli..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak, mesti borong semua.. memurah product diaa

      Delete
  5. Savee ni slalu gak buat promo murah2 kan,..tapi akak tak pernah cuba lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah first time jumpa akak.. kalau jumpa lagi, nak borong lagi.. hehe

      Delete
  6. Mulut lari x sempat kejar? Adeilaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. ada jumpa tak mulut Firah Sis JM ? :p

      Delete
  7. Replies
    1. Tau tak pe.. sampai hari ni air dia tak habis2.. hek2

      Delete
  8. skrg die bt promo dkt tesco sblh aeon kinta smpai ahd ni sis. hehe. dh blh serbu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa... stay kat Penang, kat belah sini tak jumpa lagi..

      anyway, thanks for the info

      Delete
  9. Baru borong byk kat tesco extra cheras taman midah

    ReplyDelete
  10. Kat tesco jelutong ada. Cepat pegi.. :)

    ReplyDelete
  11. sha pun ada jugak beli hehehe follow sini :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored