DAY WITHOUT TRANSPORT - PENANG

10:00 AM

Assalamualaikum. Holla ~


Dalam usaha untuk menghijaukan bumi serta mengurangkan pencemaran, Penang telah mengambil inisiatif hari tanpa kenderaan. Tapi, bukanlah tanpa kenderaan langsung throughout the day. Cumanya, ada kat certain tempat at certain time, no transport are allowed.

Kalau belah seberang ni, kawasan Seberang Jaya telah dikenal pasti sebagai lokasi untuk kempen ni. Dah beberapa bulan dah yang aku perasan untuk setiap hari Sabtu awal bulan, mesti ada kempen ni dan ada pelbagai aktiviti, antaranya senamrobok, zumba pertandingan haiwan, permainan, jualan dan macam-macam lagi.

So guys ! Alert okey, kawasan Bandar Sunway, Seberang Jaya, untuk tetiap Sabtu awal bulan memang tutup dari pukul 7 pagi sampai pukul 12 tengah hari. Sila guna alternatif lain.

Even dah banyak kali kempen ni berlangsung, tapi ni first time aku menjejakkan kaki kat sini. Ni pun heret Abah after our breakfast dekat Warung Adik Abang.

Apa yang best hari tu sebab ada pertunjukkan haiwan peliharaan. Macam-macam jenis haiwan peliharaan yang ada, iguana, ular, hamster, hedge hock, dan pelbagai lagilah. Ada juak pameran dari Perhilitan dan jugak polis.

Jom  tengok sekitar kempen berlangsung.


penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk

penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk

penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk

penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk

penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk

penang tanpa kenderaan, without transport, sunway, seberang jaya, kenapa jalan tutup, kenapa tak boleh masuk


Sebenarnya, banyak lagi video yang aku amek, tapi hilang. Accidentally delete lah tu. Sorry ! Ada jugak permainan skateboard untuk anak-anak muda.

Kalau free tu hujung minggu, nak beriadah bersama keluarga, bolehlah singgah Bandar Sunway, Seberang Jaya setiap awal bulan ye.

You Might Also Like

21 comments

  1. bagusnya! very good effort ada campaign macam ni

    ReplyDelete
  2. Wahhh alhamdulilah bgs la ada kempen mcm ni. Salah satu cara mbawa ksedaran kpd msyrkt..hope di kk pun buat mcm ni, xla jem sgt huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi sampai tengah hari je.. lepas tu, dah bukak jalan seperti biasa

      Delete
  3. gambar no.2 tu Hello Kitty ke?terkejut tadi ingat orang betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. Maskot Hello Kitty, time tu jugak dia nak pusing.. malu2 alah

      Delete
  4. nk kena p la cmni...br tau gak even dok sbrg jaya...bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... pi jangan tak pi.. untuk kids ada game suma

      Delete
  5. Eh eh.. Comelnya kucing yang akhir sekali tu. Hhehee telinga dia nampak unik!

    http://www.reenri.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. telinga dia lain macam sikit.. lupa dah baka apa

      Delete
  6. npk hello kitty di situ hihihi

    ReplyDelete
  7. ooo..baru tau nie..tq zaf share info...;p

    ReplyDelete
  8. kalau kat pulau area beach street setiap ahad.. sejak tahun lepas rasenye..

    ReplyDelete
  9. Kiranya memang takde lah kereta ke apa yang lalu ehh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. untuk pagi sampa tengah hari, memang tak de.. jalan ditutup

      Delete
  10. ehh tak tau pun. hahaha not bad la dkt sgt kawasan tumpuan org ramai

    ReplyDelete
  11. boleh gak try p sekali..dekat jer ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored