PETUA HILANGKAN BATUK YANG TIDAK BERHENTI

2:37 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Phew ! Kekangan masa membuatkan ini kian sendu. Tengah berusaha untuk mendapatkan rentak dan mood kembali

Sebab semalam tadak entri langsung, hari ni nak share satu benda yang bakal menggegarkan gegendang telinga membantu korang. Nak share tips untuk menghilangkan batuk yang sukar untuk berhenti.

Sapa yang share, mana aku dapat, aku sendiri tidak pasti. Sumber dari group WhatsApp lah tapi tak tahu group yang mana sebab aku busy, tak sempat nak baca WhatsApp bebanyak tu. SApa pun yang kongsi, sapa pun punya petua, terima kasih dan harapnya berguna untuk semua.



petua menghilangkan batuk, batuk yang tidak mahu hilang, batuk tak berhenti, ubat untuk batuk yang tidak berhenti, petua, tips, khasiat bawang, kebaikkan bawang, bawang sebagai penawar,


Petua Batuk Yang Tidak Berhenti

Kupas kulit bawang dan hiris bulat besar dan letakkan disebelah bantal tidur.

Orang yang share tips ni alhamdulillah berjaya, acer korang try pulak na.. Tak payah lah sakit telinga dengar orang sebelah kong kong kong lagi, tak pun tak payah berseksa menahan tekak yang gatal atau pun tak payah rasa terganggu dengan batuk ni lagi bila tengah tidur.



You Might Also Like

5 comments

  1. hmmm boleh caya ke ni. hahaha nanti berair mata bangun tidur dan bawang berbau pulak tu.

    ReplyDelete
  2. Wahhh biar betul ni. Letak je kat sebelah dah boleh baik ek. Hee. Tak pedih mata ke?

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar petua ni tapi pernah baca yang bawang ni boleh perangkap bakteria. So, kalau bawang dah dikupas jangan dibiar kat luar. Sebab bahaya nak guna untuk masak. Wallahu'alam. ni pun dapat dari group sebelah...hehe

    ReplyDelete
  4. erm... kali pertama akak dgr petua ni... nice sharing....

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored