SEMBANG GEGURL .:. PRODUK ATOMY KOREA

10:19 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Kan aku pernah cerita pasal Atomy Korea sebelum ni.. Sapa dah join Atomy, angkat ketiak ? Eceh ! Siap pandang kiri kanan lagi tu. Tahniah kepada yang dah register and join Atomy.

Kali ni nak share pasal facial produk dari Atomy Korea ni. Kali pertama dengar pasal Atomy, blur-blur jugak ape yang derang tengah cakapkan ni. Tapi, dah ramai feedback yang BB Cream dia elok sangat, almost to the full coverage. 

Aku still bebuat tak kisah. Yelah ! Normal, selagi tak guna, selagi tak nampak dengan mata kepala sendiri, mesti susah percaya kan. Sampailah aku sendiri rasai penggunaan produk Atomy ni.


Produk ni menggunakan Nano Teknologi, jadi dah tentulah ianya satu produk yang baik. Makin lama penggunaan, makin elok struktur kulit kita dari luaran dan dalaman. Aku pun dah tengok sendiri testimoni pengguna Atomy ni, memang nampak sangat perubahannya. 

Memula, kita cuci muka menggunakan deep cleanser, dan ia bukannya sejenis cleanser yang berbuih ye. Tapi, memang elok sebab ia mencuci hingga ke dalam liang pori. Untuk orang yang memang sukakan buih, macam aku, menggunakan deep cleanser bukanlah satu kepuasan, tapi ia sangat berkesan kerana mencuci hingga ke liang pori.





Selepas mencuci dengan menggunakan deep cleanser pun dah rasai perubahannya, nampak kesannya. Lepas tu, cuci pulak dengan foam cleanser. Yang ni memang berbuih walaupun dengan kuantiti yang kecil. Memang puas hati bila guna foam cleanser ni. Bau pun wangi.





Selepas menggunakan foam cleanser, lagi lah nampak cerah muka ni. I like sangat. Lepas tu, guna pulak peeling gel. Jangan risau, particle scrub untuk peeling gel akan dirasai setelah urutan dibuat dimuka dan bukannya boleh dirasai sejak mula macam kebanyakkan scrub yang lain. 




Rangkaian produk kecantikkan Atomy


Lepas tu, boleh lah pulak apply Peel off mask. Yang ni best ! Sejuk je dan tak memedihkan. Setelah kering, bolehlah cabut dan perhatikan dekat mask tersebut. Blackhead pun tercabut. 








Lepas dah siap, bolehlah apply toner dan kemudian BB cream. Memalam pun pakai BB cream tau. Walaupun BB cream Atomy hanya mempunyai satu tona warna, tapi sebagai orang Asia Tenggara, perbezaan warna tu masih tidak ketara, taklah melepak macam orang Korea kan.






You Might Also Like

12 comments

  1. Salam perkenalan.. blogwalking, done follow blog ini dan klik iklan menarik di sini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan.. terima kasih sudi singgah

      Delete
  2. wahhhh pasni tambah berseri2 laa hakak kite ni kannnn 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... in sha allah dengan teknologi nano

      Delete
  3. Replies
    1. Nak try atomy tak ? boleh bagi facial percumaaa

      Delete
  4. atomy mmg best..aku guna dan jual..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lahh.. suka jugak.. tapi tak jual, guna jee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored