SMART & CASUAL DINNER PROJEK BLOGGER UTARA BY PARK AVENUS, SUNGAI PETANI

10:39 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Kalau entri lepas, dah cerita pasal bilik dan luch di Bistro Park Avenue, kali ni nak cerita dinner smart and casual team Projek Blogger Utara pulak. 

First time dinner macam ni, selalu dinner company je. Tu pun tak gaduh nak fikir-fikir baju, tapi dinner kali ni siang malam fikir nak pakai ape. Sudahnya, mix and match, cuma jaket putih tu je baru beli dekat Mydin Bukit Mertajam, dress tu pulak dari Zalora dan shawl pucci tu, tak ingat pulak beli kat mana.

Rasa macam dah glam habis, tapi terkalah pulak dengan Kak Eyda yang dah ala-ala pengantin. I is surrender.. Kikiki..

Malam kejadian, team Projek Blogger Utara telah menempah seorang jurugambar untuk merakam momen kami bersama. Sebelum nak cerita pasal menu malam tersebut, tengoklah aksi team Projek Blogger Utara di hadapan kamera, secara candid mahupun yang dah bersedia.


dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Nak letak bebanyak lagi nanti, penat pulak nak scroll kan, sampai besok pun tak habis, sikit-sikit pun jadilah kan. Meh nak cerita pasal dinner malam tersebut pulak.

Makan malam ini mengambil konsep yang sama seperti makan malam pegawai tertinggi tentera di mana hiasan meja yang serba mewah diiringi dengan muzik instrumental (ala-ala candle light dinner). 

Team Projek Blogger Utara dihidangkan dengan 6 set makanan bermula dari pembuka selera (appertizer) dan diakhiri dengan minuman panas sama ada teh atau kopi. 

Hidangan pertama pada malam itu, ialah “Prawn Avokado Salad”. Udang yang direbus dan dihidangkan sejuk dengan salad avokado bersama juga campuran daun salad serta sos koktail yang dibuat sendiri.


dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Kemudian dihidangkan pula dengan “Cream of Wild Mushroom Soup”. Sekali pandang macam sup cendawan yang dijual di dalam tin yang boleh didapati di pasaraya. Namun sup yang dimasak dari pelbagai cendawan liar dan dihidangkan bersama krim putar segar ini memang 100% berlainan dari sup cendawan segera. Kena pulak dengan lada sulah, memang membangkitkan selera.


dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Untuk mengurangkan rasa lemak selepas makan sup cendawan, orange sorbet yang rasanya masam-masam manis pulak dihidangkan. Rasa orange sorbet ni memang seolah-olah anda sedang memakan sebiji orange Sunkist. Memang terasa betul orange nya tu.


dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Then, the main hero served, “Medallion of Beef with Pink Pepper Corn Sauce”. Appearance Medallion of Beef with Pink Pepper Corn Sauce ni membuatkan tekak aku menari-nari kegembiraan, usus pulak meronta-ronta dengan rakusnya. Bahkan bukan aku saja yang mempunyai rasa sedimikian, team Projek Blogger Utara yang lain pun turut merasainya. Menggunakan daging batang pinang yang dihidangan dengan sos pink pepper corn dan sos keju bleu memang menambat hati para juri aku. Turut dihidangkan bersama ialah sayuran dan kentang putar.


dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,

dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Tidak lengkap makan malam tanpa pencuci mulut. Aku rasa Tiramisu yg dimakan bersama sos coklat dan strawberi adalah gabungan yang ideal dan berjaya mengakhiri dinner tersebut dengan gaya yang tersendiri. Akhir sekali dihidangkan jugak biskut bersama teh atau kopi.

Terima kasih En. Azmi Rahman General Manager, Ms. Catherine Albons Sales & Marketing Executive, Chef Noor Azmy yang telah menyediakan sendiri hidangan mewah pada malam tersebut serta semua staf Park Avenue Hotel Sungai Petani.


                        dinner, western style, dinner ala tentera, dinner mewah tapi berbaloi, candle light dinner hebat, nak tempah candle light dinner, room service, service terbaik, suprise party, makan murah,


Hotel Park Avenue jugak boleh menyediakan khidmat terbaik untu sebarang majlis seperti ulang tahun perkahwinan, hari jadi serta lain-lain dengan harga yang sangat berpatutan.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi:  

 Park Avenue Hotel Sungai Petani 
E-1 Jalan Indah Dua, Taman Sejati Indah, 
08000 Sungai Petani, Malaysia 
 parkavenue.com.my
 +60 4-431 7777



You Might Also Like

14 comments

  1. Dalam kalut2 duk pk baju ape nak pakai..akhirnya ahkak pakai baju raya thn lepas jer..mujur muat lagi walhal perut dah membusung dah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... tak pe, masa tu belum nampak lagi.

      Delete
  2. amboiiii kemain bergaya lagi semua ya...mcm pergi majlis yg dihadiri VVIP... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee... dinner berkonsepkan smart & casual, jenuh fikir...

      Delete
  3. gitu..lawa tudung.memang on trend pakai pucci.

    Main course tu nampak sedap! Nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh2... tudung memang lawa, orang yang pakai dia, comel.. ngeh

      main course tu memang memikat hati dan sanubari

      Delete
  4. yeayy gambar k.el jd viral hahaha thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan gambar je, dengan ahkak sekali jadi viral.. heee

      Delete
  5. smua dok jenuh pk baju dkt seminggu last2 kena cantas dgn eyda...hahahaha

    ReplyDelete
  6. wahh untungla sorang je blogger lelaki - a thorn among the roses tuuh., hehe2

    ReplyDelete
  7. Hai Blogger Utara! Hehehe. Bila agaknya boleh jumpa Blogger Blogger Utara! Hehehe

    http://www.uyulrosli.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored