SEMBANG GEGURL .:. ESSENCE MOSAIC BLUSH

10:21 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Entri bersambung, product je yang lain. Ni first time MZ menggunakan blusher, first time jugak MZ membeli blusher. Dan MZ mempercayai Essence untuk mewarnai pipi gebus MZ. Essence menjadi pilihan hati disebabkan harga dan warnanya.

Seinggat MZ, Essence Mosaic Blush ni MZ beli di Watson (drug store peberet) dengan harga tak sampai RM20. Essence menawarkan pelbagai warna yang menarik ada yang mosaic dan ada yang satu tona warna sahaja.

Sewaktu di Watson, MZ telah menggunakan set tester satu tona sahaja, tapi sewaktu hendak membayar, MZ telah berubah fikiran dan mengambil Essence Mosaic Blush ni. Bila dah guna Essence Mosaic Blush, rasa menyesal pulak sebab rasanya warna yang satu tadi itu, lebih dekat di hati MZ. Namun, Essence Mosaic Blush banyak berjasa kepada MZ.


MZ pernah post gambar Essence Mosaic Blush semasa ianya baru dibeli di IG MZ. Boleh tengok kat SINI kalau nak tengok rupa awal, Essence Mosaic Blush. Yang ini, MZ baru snap recently dan dah nampak unsur sabotajnya. Kikiki


Essence Mosaic Blush, blusher murah, drug store, watson, murah tapi berkualiti, effect yang cantik, mudah dibasuh, wudhuk friendly, mesra wudhuk, warna yang cantik, senang diapakai

Essence Mosaic Blush, blusher murah, drug store, watson, murah tapi berkualiti, effect yang cantik, mudah dibasuh, wudhuk friendly, mesra wudhuk, warna yang cantik, senang diapakai

Essence Mosaic Blush, blusher murah, drug store, watson, murah tapi berkualiti, effect yang cantik, mudah dibasuh, wudhuk friendly, mesra wudhuk, warna yang cantik, senang diapakai


Essence Mosaic Blush yang menjadi pilihan hati MZ ialah code 20 all you need is pink. Ada warna yang agak kemerahan, ada pulak yang agak oren, bergantung kepada si pemakai lah ye. Sebab MZ baru nak try menggunakan blush, so MZ amek warna pink.

Overall, MZ memang suka Essence Mosaic Blush ni. Senang nak apply, sikit ja, dah nampak warnanya, senang nak cuci, dan yang penting murah. 

Recommended brand Essence ni untuk korang yang suka drug store aka yang baru ni nak terjun ke dunia gegurl gittew. Tapi, since dia dah kena sabotaj kat tengah, warna dia dah kurang umph ! Jadi, MZ telah berpaling tadah kepada blush yang baru. Blush baru ni antara blush yang MZ suka jugak sebab.........

Tunggu review next entri !

Dalam bebanyak gambar, kalau yang ada blusher tu, semuanya menggunakan Essence Mosaic Blush sebab MZ ada satu je blusher berbanging dengan BB cream, CC cream dan foundation yang memang banyak tak terkira. Hahaha.. Okeh ! Over sikit. Tak lahhh.. Lebih dari 2, tapi kurang dari 10. So, kadang MZ pun confuse, apa yang MZ gunakan untuk hari tu. Tapi, kalau mascara dengan blusher, memang ada yang ituuu aje, jadi memang yakin hasilnya.



You Might Also Like

5 comments

  1. tgh cari blusher yang nude2..tgh usha yg best2

    ReplyDelete
  2. Hihihihihi tengok saja nak pakai blusher xpandai

    ReplyDelete
  3. Dah tengok dah,..kena warna blusher ni dgn Firah :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored