SEMBANG GEGURL .:. MAYBELLINE SUPER BB CUSHION

1:43 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Siri sambungan entri sembang gegurl. Tapi, kali ni MZ nak review product yang lain pulak. Selepas BB Cushion yang digunakan sebelum ni dah menunjukkan tanda-tanda selamat jalan, MZ teringin jugak nak rasai kehebatan BB Cushion yang lain.

Bila survey, secara one to one dan diatas talian, MZ memilih Maybelline Super BB Cushion. Kenapa Maybelline Super BB Cushion ? Yang itu, MZ sendiri kurang pasti. Maybelline Super BB Cushion ni MZ beli dekat Hermo, boleh baca entri tu dekat SINI.

Best ke tak best Maybelline Super BB Cushion ni, korang kenalah teruskan pembacaan ye.


Outlook apperance Maybelline Super BB Cushion ni nampak classy and elegance dengan warna gold nye. Argh ! Barangkali ini yang membuatkan MZ tertarik untuk membeli.

Memilih code 2 Light, dan MZ rasa ianya sesuai je untuk tona warna kulit MZ. *phew*


Maybelline Super BB Cushion, best tak, okey tak, full coverage, medium coverage, review maybelline, medium coverage,

Maybelline Super BB Cushion, best tak, okey tak, full coverage, medium coverage, review maybelline, medium coverage,

Maybelline Super BB Cushion, best tak, okey tak, full coverage, medium coverage, review maybelline, medium coverage,

Maybelline Super BB Cushion, best tak, okey tak, full coverage, medium coverage, review maybelline, medium coverage,


Selepas beberapa kali penggunaan, secara jujurnya MZ memang tak berapa suka sangat dengan Maybelline Super BB Cushion ni. Effect dia tak macam BB Cushion yang MZ pernah guna sebelum ni. 

Bila time peluh, muka nampak agak kusam, bercapuk, penat MZ cover dan touch up guna tisu tak nak bagi nampak sangat kesan itu. MZ ingat, MZ tepekkan tebal sangat, jadi kali kedua, MZ cuba kurangkan kuantiti dia, tapi, macam tak full coverage pulak.

Maka, MZ tebalkan sikit, but yet still kesan yang sama. Iolls sangat sedih dengan kesan itu. MZ dah cuba beberapa kali, dan hasilnya MZ tetap tidak berpuas hati.

Namun, tak best kat MZ tak semestinya tak best kat korang. Kulit setiap orang tak sama, kalau nak tahu best ke tak mestilah korang kena try dulu kan. 

Maybelline Super BB Cushion ni mempunyai SPF 29, case yang sangat elegance pada pandangan MZ. Cushion yang agak comfy.

Selain daripada tu, Maybelline Super BB Cushion agak full coverage. Korang boleh still tutup lopak yang ada dengan dap kan cushion ke atas tempat yang dikehendaki. 

Secara keseluruhannya, Maybelline Super BB Cushion ni bagi MZ so-so je. Kalau bab repeatable tu, bagi MZ tak lah kot. MZ lagi suka brand yang MZ guna sebelum ni. Tapi, sekali lagi dan suka diingatkan penggunaan setiap satu dari kita adalah berbeza, jadi kesannya jugak berbeza. Kalau nak tahu sesuai ke tak sesuai dengan korang, korang still kena try Maybelline Super BB Cushion ni. Baru boleh tahu..

Ni lah kesan dari Maybelline Super BB Cushion... No filter hokey ! Blusher pun merah sebelah sebab pakai dalam gelap.. Muhahaha.. larikkkkkkk

Maybelline Super BB Cushion, best tak, okey tak, full coverage, medium coverage, review maybelline, medium coverage,


You Might Also Like

3 comments

  1. oo ni yg hat k.el dpt tu ek sama ke?
    k.el suka plak BB cushion ni..

    ReplyDelete
  2. Ada tengok kat tesco aritu xberani nak beli

    ReplyDelete
  3. Akak tak pandai mende2 ni sangat :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored