SEMBANG GEGURL .:. SAFI BALQIS OxyWhite

1:09 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Safi Balqis bukanlah satu jenama yang baru. MZ dah menggunakan rangkaian product Safi Balqis dari MZ zaman sekolah menengah lagi. 10 tahun lebih dah oi. Rangkaian product Safi Balqis pun telah beberapa kali dinaik taraf serta diperbaharui.

Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna

Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite


Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.

safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah


Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa. 


safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah



safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah

SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

Saiz Pek          : 100ml

Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak:
a)                  Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
b)                  Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
c)      Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol

safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah

   SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka

Saiz Pek : 50g/ 100g

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak:
a) Membersih jauh ke dalam liang pori
b) Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan
c) Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan
d) Sesuai untuk semua jenis kulit



safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah

 SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel

Saiz Pek : 45g

Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak:
a) Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
b) Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka
c) Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
d) Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
e) Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam



MZ memang suka rangkaian product dari Safi Balqis. Krim pelembab, krim kecantikkan, penyegar dan pencuci muka memang antara product yang MZ gunakan sehingga kini. Yang penting ianya tidak membayakan kulit.

Share lah sikit korang menggunakan product rangkaian Safi Balqis yang mana ?


safi balqis, product yang selamat, halal, kebaikkan, harga, anti jerawat, kulit berminyak, product untuk mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, cara nak hilangkan jerawat, anti penuaan, sesuai untuk semua jenis kulit, kulit remaja, kulit bermasalah, penyelesaian, petua nak putih, nak cerah



You Might Also Like

4 comments

  1. Suka pelembab dia tu sbb gel like texture...best ja bila pakai...tak rsa greasy pun

    ReplyDelete
  2. Kira memang pakai Safi. tapi Safi mentimum warna hijau

    ReplyDelete
  3. Nina pun guna range SAFI BALQIS Oxywhite. Paling suka moisturising gel Safi Balqis Oxywhite ni... best! Sejukkk, ringan, tak melekit

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored