WORDLESS WEDNESDAY #74 .:. WHAT DO YOU SEE

9:09 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Cuba tengok gambar ni, fikir jap, fikir lagi.. dan lagi...


membuat keputusan, penilaian diri sendiri, penilaian terhadap orang lain, kesimpulan terhadap orang lain, walking in your shoes

Apa yang MZ cuba sampaikan ialah, kalau korang tak duduk kat situasi orang tu, janganlah sewenang-wenangnya korang membuat sesuatu kesimpulan, korang tak tahu apa yang dia tahu, korang tak nampak, apa yang dia nampak, korang tak lalui apa yang dia lalui, apa yang dia lalui. 




You Might Also Like

7 comments

  1. pening kepala tengok gambar tu lama-lama.so point dia, kalau kita amik masa untuk mengkaji hal orang lain, kita pun akan pening.so, lantak pi kat hang..boleh tak?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. rasa cam 3, rasa cam 4 kan.. pastu geram tak leh buat decision.. tapi statement hakak tu win tau... 👅

      Delete
  2. Even salt looks like sugar my dear...
    Itu la perumpamaan dia

    ReplyDelete
  3. sat2 npk 3..sat2 npk 4 hahaha juling ke mata akk ni

    ReplyDelete
  4. Betul tu. lain orang lain situasi dia. Jangan kita buat konklusi tentang hidup dia menggunakan kita punya pandangan. We never know how he is struggling with his life sebab kita bukan ditempat dia.

    ReplyDelete
  5. Maksuda tersirat yang tersembunyi

    ReplyDelete
  6. hidup ini mcm kartun erk? huhu2

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored