JJCM .:. TEMPAT MAKAN BEST PAK MAT WESTERN, JURU

3:27 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Alhamdulillah, settle one week for new life, to be exact, 4 days. So far, so good. Meh sambung cerita jalan-jalan isi perut we all ye. Last week, masa Dikdik balik, saja lah pancing family ajak makan kat Pak Mat Western ni yang dok viral gegila sekarang ni. My family pun setuju, supportive family lah katakan. Hiks.

Berpandukan Google Maps, memang tak susah nak cari Pak Mat Western ni, even kena goreng sikit dengan dia, nasib baik mata MZ tajam, jadi Google Maps tak sempatlah nak goreng bagi hangus.

Ni MZ share location from Google Maps, tapi bila dah nak dekat sampai, jangan masuk simpang hokey, buat U-turn dekat traffic light tu, nanti hampa boleh nampak Pak Mat Western ni belah kanan hampa. *petua ni untuk perjalanan dari Bukit Minyak ye*


Sampai-sampai je, terkejut yang hamat. Ramai gilos orang, ada tempat yang open space, ada tempat berpenghawa dingin. Tapi, setiap section macam limited. Kalau tadak tempat, boleh parking montot hampa kat kedai tomyam sebelah Pak Mat Western, macam kami hari tu. Jangan riso, depa bagi ja setakat hampa nak parking bontot barang seminit dua, janganlah berejam, kesian orang len pun nak makan jugak. Hukhuk

Sebab Pak Mat Western terlampau ramai, MZ tak hamek sangat gambar kat Pak Mat Western tu. Nanti orang ramai cakap MZ mamarazi pulak, so MZ dok dendiam je dan snap gambar sendiri. MZ belanja kat hampa boleh ? :P


Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,


Shhh ! Hampa jangan habaq kat Dikdik tau MZ boh gambaq dia yang ni. Sat lagi habis akaun MZ kena hacked. Please !

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,


Haaa.. percaya tak full of house ? Haaa... gittew...

Hari tu order garlic bread with mushroom soup, buat alas perut. Cepat sampai even orang ramai sampai kena berdiri menunggu meja. Sedap ! Mushroom soup tu buat sendiri, tak macam sesetengah kedai lain, pakai yang instant tu ja, ingat MZ tak kenai ka. Huh !

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,

Pak Mat Western, chicken chop murah dan sedap, lamb grilled, juru, kedai makan viral, kedai makan sedap, kedai makan best,


Abah ngan Ibu order nasi goreng chicken chop, MZ order chicken chop, abang and adik order nasi goreng. Dikdik punya nasi goreng Singapore sedap gilerrr ! memang kena try.

Chicken chop dan nasi goreng chicken chop, pun sedap. Sos blackpepper dia best, tak rasa pahit which I don't like. Nasi goreng tu, MZ rasa biasa je lah, sejenis nasi goreng yang digoreng dalam kuali besar bersama supaya mesra  selamanya. hahaha

Overall, MZ berpuas hati dengan makanan kat Pak Mat Western ni and repeatable. Ohh ! Pak Mat Western pun ada kad tau, korang kumpul 10 cop, dapat redeem satu chicken chop. Satu cop bernilai RM10. Kiranya, spend dalam RM100, dapatlah sepinggan chicken chop fercuma.

Ehh ! MZ lupa nak bagi tahu ketidakpuasan hati MZ. ABC tu tak menggunung, tak aci tau ! Tengok yang orang lain punya, elok je mencanak. Ini diskriminasi, anyway ABC tu tetap sedap. Mabeles !

You Might Also Like

6 comments

  1. Juru jauh dari tempat saya. Untuk nak makan tak berbaloi. Sampai rumah nanti lapar semula,

    ReplyDelete
  2. Ni nk kena save ni. Lepaih ni boleh la pi makan 😋

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini dik MZ...rindu pula nak makan chicken chop...sedap..

    ReplyDelete
  4. sedap nampak chicken chop tu

    ReplyDelete
  5. awat lalu juru aritu xprasan..adeh

    ReplyDelete
  6. Makin lapar plak tgok post ni..

    http://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/supplement-terbaik-untuk-lelaki-abad.html

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored