MOVIE REVIEW .:. LIFE

12:56 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Lama tak menjejakkan kaki ke panggung. Ni pun boleh singgah sebab nak habiskan tiket MBO yang bakal expired. Dipendekkan cerita, tiket tetap jugak tak habis. Tak sabar tunggu cerita Fast 8 untuk kembali menjejakkan kaki ke panggung kembali.

Sapa sama dengan MZ ? Sep sikit....

Okeh ! Kali ni nak review pasal movie Life. Tengok teaser, Life bukanlah movie yang masuk senarai MZ nak tengok di panggung. Akan tetapi, hanay ada bebrapa movie sahaja di MBO Kulim, MZ gagahkan diri jugak untuk menonton Life. itu je movie terhampir dengan waktu ketibaan MZ, bedal je lah !

Image result for life movie
Credit to Google Image


Best ke Life ni ? Baca tajuk pun dah macam membosankan je. Haaa... ni lah yang MZ nak kongsikan. Don't judge a book by its cover. Sinopsis berbunyi begini.

Astronauts (Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds) aboard the International Space Station are on the cutting edge of one of the most important discoveries in human history: the first evidence of extraterrestrial life on Mars. As members of the crew conduct their research, the rapidly evolving life-form proves far more intelligent and terrifying than anyone could have imagined.

Director Life ialah Daniel Espinosa bersama-sama dengan producer David Ellison, Bonnie Curtis, Dana Goldberg, dan Julie Lynn.

Image result for life movie
Credit to Google Image

Bagi MZ, Life ada "life" dia sendiri. Dalam Life ni, boleh tengok macam cara derang hidup dekat ISS, katil derang, apa derang buat and so on. New input I guess.

Life derang berubah bila makhluk Utarid yang dijadikan bahan uji kaji derang hidup dan bertindak balas secara aktif. Walaupun pada asalnya, mereka menjangkakan eksperimen derang gagal, kerana bahan uji kaji tersebut "mati".

Image result for life movie
Credit to Google Image

Naturally, makhluk tersebut bersifat membunuh untuk hidup dan disebabkan itu, derang telah dibunuh satu persatu. Makhluk yang diberi nama sebagai Michael tersebut membunuh dengan adanya oksigen. Macam mana ?? Yang itu, korang kena tengok sendiri. Like serious this is unexpected movie.

At last, orang yang nak diselamatkan mati, orang yang prefer untuk mati, alive tapi membawa kemusnahan bersama. Macam mana tu ? Haaa.. tengoklah sendiri...

My heart beat faster at certain part. Rasa macam aku pulak yang ada kat ISS tu. Eh ! Korang kena tengoklah pendek ceritanya....

Till then. See ya ~


You Might Also Like

8 comments

  1. sama la tiket MBO tak habis lagi. tunggu kalau ada cerita kartun keluar. nak hiburkan hati anak hihihi

    ReplyDelete
  2. Rasa nak tengok juga cerita ni sebab kalau tengok dari poster tu biasanya best cerita macamni haha.

    ReplyDelete
  3. Saya dah bertahun tak masuk panggong. Dah tak kena yg mana satu panggung.

    ReplyDelete
  4. Mesti berdebor2 tgk cerita macam ni kang. Orang sakit jantung takleh tengok cite macamni. Hihi

    #salam kenal. Follow sini. :)

    ReplyDelete
  5. my kind of movie..science fiction.nanti nak tengok..

    ReplyDelete
  6. kak ekin pun masih ada lagi tiket MBO x guna lagi

    ReplyDelete
  7. hehehe samalah ngan CT saja2 tak tengok jugak movie macam ni.. tapi kalo da kena tengok tu tengok je hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored