REVIEW WALLS ICE CREAM SANDWICH VIRAL

9:00 AM


Assalamualaikum. Holla ~

Indah khabar dari rupa, pepatah Melayu yang sering digunakan untuk menggambarkan sesuatu yang nampak cantik lahiriahnya tetapi tidak dari realitinya.

Bolehlah MZ umpamakan Walls Ice Cream Sandwich ini sebegitu. To be honest, U was really disappointed with Walls. I really admired Walls ice cream so much till I can't accept this failure. To me, this is a failure. You see how much I' m really disappointed with Walls Ice Cream Sandwich ? 

Since 7E, had done RM 1 promotion for Walls  Ice Cream Sandwich, of coz I was in a million who want to try it. But......

Oh Walls  did you know how hard I've tried to search for Walls Ice Cream Sandwich before it let me down ? Berapa kali aku jejakkan kaki je 7E, semuanya habis. Seriously ? And at that time was thinking like this Walls Ice Cream Sandwich was really fantastic ice cream and really can't wait to taste by my own.

Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah 

Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah

Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah 


Walls Ice Cream Sandwich is too sweet for me. The sandwich, naaa. Can't get along with me even the ice cream taste, was drown to the sandwich sweetness. Oh Walls ! I don't need that kind of sweet ness since, I'm sweet enough. :p 


Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah

Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah

Walls Ice Cream Sandiwich, 7E promotion, walls ice cream, aiskrim seringgit, RM1, murah


Walls Ice Cream Sandwich was manufactured in Indonesia. Sebab tu, Walls Ice Cream Sandwich adalah untuk dieksport sahaja. No worries ! Ada halal oke, halal Indonesia lah tapiii....

Manis ! Sangat manis. Aku rasa susah sangat tekak ni nak telan, apatah nak menghabiskan sandwich. ini. Part yang comel, sebab di kedua-dua belah bahagian samdwich ni ada kartun or maybe comic. Maybe, every sandwich is with different comic.

Untuk aku membelinya lagi, confirmlah TIDAK. Ohh ya, harga sekarang dah meningkat kepada RM 2. Bolehlah kalau sekadar nak rasa, tapi tidak untuk dijadikan penyejuk tekak. Overall MZ bagi 1 bintang je untuk  Walls Ice Cream Sandwich ni. 

Hari tu MZ beli 3 bungkus Walls Ice Cream Sandwich, tapi sampai ke hari ni, yang 2 lagi tu tersadai dalam freezer. Muhahaha... MZ nak sentuh ???? Memang a BIG NO ! 

Sorry Walls, Walls Ice Cream Sandiwich it is just not my type.

Tak sungguh tak melata, tak sungguh orang tak mengata. 

Oke bai !


You Might Also Like

22 comments

  1. Kwn sy pun ada ckp yg ni x sdp jugk. Katanya x dpt terima rasanya. Huhu

    ReplyDelete
  2. Nampak macam menarik..tapi bila dikatakan sangat manis ..better cancel la nak beli ..tekak CCL tak dapat nak terima benda yang terlalu manis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. White choc tu manis sikit, tapi kalau combine dengan red velvet ice cream tu, tak berasa sangat manisnya

      Delete
  3. Walls rupanya. Hahaha Iday tak berapa suka sangat makan aiskrim. Tapi husband ada beli hari tu sebab tengok gambar comel. hahaha RM2 tu baik la beli aiskrim cone katanya. hehehe

    ReplyDelete
  4. i suka ice cream ni.. sedap bagi i..

    ReplyDelete
  5. Oh my god! Truly review...manis sgt tu yg x kenan sgt...

    ReplyDelete
  6. ada kawan kata tak sedap. magnum still the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi2... magnum memang paling tersedap.. kikiki

      Delete
  7. ni la ekk yg iklan dia menari-nari atas kabinet tu?
    iye x sedap?
    hmmm kna try jugak seround ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... yang dia menari nari tu.. ini lah ice cream nya...

      tekak MZ tak berapa nak kenan.. Aida try la dulu kot tekak Aida sukaaa

      Delete
  8. siyes ke?..
    da la lame dok cr eskrim ni..
    blm jmp jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siyes la kat tekak Firah.. hahaha

      susah gak nak jumpa ais krim ni.. penat Firah musing

      Delete
  9. Apa kata bagi dekat Sha.. Hahaha..
    Feveret nie.. Kat sini harga dia RM1.90
    Yup Kartun tu berbeza-beza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. ada hari tu nampak harga RM 1.90 jugak..

      yang kat umah dah habis, tak dapat dikesan siapa yang makan.. sorry... heee

      Delete
  10. Sedap x? nak gak cuba lepas ni
    http://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/terjumpa-dengan-khalid-jejaka-malaysia.html#comments

    ReplyDelete
  11. belum pernah rasa lagi..kot teringat nanti boleh la beli
    JanjiKita

    ReplyDelete
  12. belum jumpa lagi usihhhh mengidam lama dah ice cream ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored