SEMBANG GEGURL .:. LIP ICE SHEER COLOR

12:30 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Orang bercuti, blog pun sibuk nak bercuti. Lama pulak tu, tu lah penyakit dah mai. Ni nak hembuih pi penyakit jejauh sat. Moh marathon entry semahu boleh. Banyak hari dah nak menaip, tapi mata ni selalu kalah awai, sejak dua menjak tak minum kopi padu. Nak kena start minum baliklah ni. 

Hari tu, disebabkan oleh sebab-sebab tertentu, pihak Mentholatum telah memberikan voucher pembelian Lip Ice Sheer Color di Watson. Biasalah ! Manusia teruja ni, terus je ke drug store peberet untuk mendapatkan Lip Ice Sheer Color ni.

Lip Ice Sheer Color ni mempunyai beberapa flavor yang boleh dipilih, Shimmer, Strwabeery dan fragrance free, dan MZ memilih Baezwax & Argan Oil with Shimmer. MZ tak sure apa kelebihan setiap satu darinya, MZ main acilot je hari tu. Ada jugak yang percuma lip gloss, tapi MZ tak amek yang itu sebab MZ tidak menggunakan lip gloss.

Disebabkan MZ memang mempunyai lip balm, so MZ letaklah Lip Ice Sheer Color ni kat sebelah dulu


Ni lah Lip Ice Sheer Color pilihan hati MZ, harga dia pada waktu dan ketika MZ beli, lebih kurang RM 11.++. Tak ingat the exact price, boleh check dekat drug store or memana store yang menjual Lip Ice Sheer Color ni.

Lip Ice Sheer Color, Mentholatum, fuller and bouncy lips, 10H moisture, changeable color and brighten dull lips. argan oil, kelebihan argan oil, kegunaan argan oil, drug store, watson, lip ice, langkawi, ombre

Lip Ice Sheer Color, Mentholatum, fuller and bouncy lips, 10H moisture, changeable color and brighten dull lips. argan oil, kelebihan argan oil, kegunaan argan oil, drug store, watson, lip ice, langkawi, ombre


Mentholatum claim yang Lip Ice Sheer Color ni fuller and bouncy lips, 10H moisture, changeable color and brighten dull lips.

Betul ke Lip Ice Sheer Color memang boleh bertindak seperti di atas ? Since this is an honest review from me, of cause it's based from my lips, I don't know about yours, you should try first and see the difference.

Cenggini... eh ! tercakap Joho pulak.. hikss

Untuk yang pertama, fuller and bouncy lips, yang ini memang MZ suka. Memang betul, lips nampak lagi full and bouncy Lip Ice Sheer Color ni sejenis yang shiny, so sebab tu nampak bouncy and yummy.

Secondly, 10H moisture, yang ini MZ kurang setuju. Or maybe lips MZ sejenis lips yang kering dan memerlukan extra moist. Tapi, kalau apply balik Lip Ice Sheer Color after several hours, then, it's claimable. Tapi, kena rajin touch up lah.

Yang ni yang pling MZ suka.. masa first apply, nampak lah pinkish sikit lips MZ, and MZ anggap benda itu adalah normal, sampailah Dikdik tegur lips MZ. She asked me, what kind of lipstick I'm wearing, and I said, it's Lip Ice Sheer Color, unfortunately she didn't trust me. She said I'm wearing Lip Ice Sheer Color as my first layer, and the second layer I'm wearing other kind of lipstick which I'm not.

Sebab MZ rasa insecure teruja bila dia cakap cam tu, MZ terus pi cermin diri sendiri, and kinda shock with the color. Memang berubah, cantik, macam ombre pun hado. Outer lips lighter than the inner lips. OMG ! Serious ! MZ memang suka pasal ni. Sebab lighting tak berapa cantik, couples of shot pun MZ tak dapat the best image, at last tak dak lah image at that time.

The last one, MZ still not sure about it, sebab MZ still new to it. Tunggulah lama sikit, nanti tengok cane... tapi, is my lips that dull ? Ahaks... Kot lah jadi semekar rose ditaman larangan. Auch !

Nah, MZ lanje masa MZ holiday dekat Langkawi dengan berbekalkan Lip Ice Sheer Color sahaja. Yang bawah tu, close up sikit.


Lip Ice Sheer Color, Mentholatum, fuller and bouncy lips, 10H moisture, changeable color and brighten dull lips. argan oil, kelebihan argan oil, kegunaan argan oil, drug store, watson, lip ice, langkawi, ombre

Lip Ice Sheer Color, Mentholatum, fuller and bouncy lips, 10H moisture, changeable color and brighten dull lips. argan oil, kelebihan argan oil, kegunaan argan oil, drug store, watson, lip ice, langkawi, ombre


MZ tak edit bagai ye, just cerahkan gambar sebab lighting bilik yang agak merah. Santik an macam ombre, real lagi santik.

You Might Also Like

4 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored