ape yg best Melaka nih ~

12:38 AM



sepanjang hampir 2 tahun aku kat Melaka nih, ada beberapa kedai yg ku kira cam best gak r tok mkn..di antaranya ialah BAKSO Peringgit...kat mana...??? ala...yg depan hospital Melaka tuh....tapi, makcik nie niaga time petang smpai malam...so, jgn g cari bakso lak time tetgh ari..huhu..dolu2...ibu aku tak bagi aku mkn bakso..katanya, bakso tu indon wat..indon tuh gitu gini lah....so....I follow jew...but then, masa aku pektikal kat sony tahun 2008, aku kena keje time bln pose...masuk lah skali time raya...mcm biasalah...kilang..mmg lah ramai foreigner...so, tak lepas gak department aku..pas raya, ktorg start balik keje, set2 ktorg nk wat mkn2 cket lah..cm open house lah kira tapi dlm kilang and ktorg2 jew...time tuh lak, aku keje mlm..pektikal pown ada shift aw kat sony..hebat tak..?! so, nak dijadikan critanya...adalah sorg cewek indon nie, nama dia Partiwi lau aku tak silap...memandangkan dia dari tua dari aku, so aku panggil dia K.Tiwi...di lah yg bertanggungjawab membawa aku ke kancah ke"bakso"an ini...dia ada bawak bakso and bakwan tak silap aku..bakwan tuh, aku mkn sbb umh opah aku tanah sblh umah dia cm agak luas r..so, dia wat umh bagi org sewa...yg sewanya indon..so, cket sebyk opah aku dpt gak lah blaja masakan dorg...back to the story...mula2...aku cm cuak2 gak r nak mkn..biasalah..tak pernah mkn...but then, bila memikiokan yg K.Tiwi tuh pembersih gak orgnye, aku pown sental r...mak aiiiii! pest time mkn....mmg sedap arh..bebola tuh dia wat sndri kowt..besar lak tuh...start from dat day lah aku mula jatuh cinta ngn bakso...kat bawah nie aku ada snap beberapa snap pict kat tempat kejadian jew...masa bakso smpai, aku tak sempat snap bebyk pict.. dah teruja dah tgk bebola daging tuh... sesapa yg dok kat Melaka, tapi anda tak pernah makan lgi, rugi kowt..! sesapa yg nk dtg holiday or jejalan, bolehlah dtg singgah cnie... rasa and alaminya sendiri...serius..! tak rugi... (makciknie tak bayar aku pape royalti pown..haha) kedai nie pown mr perfecto yg bwak sbnrnye...masa nk pancing ajak date dulu..bajet nk bincang assingment..haha...aku just lalu and tengok jew dulu... tak bajet lak makcik nie punye bakso best... tapi, makcik nie bukan jual bakso jew... goreng2 pown ade gak if sesapa tak minat bakso lah... :D



                                                       kesabaran penduduk di situ ~


                                                                penantian bersama ~


                                                              antara penambah perisa ~


                                                          bakso nya ~ huwee.. !
                                                   ( bebola satu dah ilang..aku ngap..)

You Might Also Like

4 comments

  1. wah sedapnye hee ~
    nk pow sume uyeh huhu ~

    ReplyDelete
  2. To attempt and get around the audio issues, I bopught a Kodak Zi8.


    Feel free to surf to my website :: video marketing systems

    ReplyDelete
  3. Akak pernah duk kat peringgit tuh..lama gak tp xpernah mkn kat kedai nie..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored