Saturday, October 1, 2016

JANGAN PERNAH CUBA UNTUK MAKAN LAGI...

JANGAN PERNAH CUBA UNTUK MAKAN LAGI...


JANGAN PERNAH CUBA UNTUK MAKAN LAGI...


Amboii ! Kemain tajuk diaa...

Tajuk tak dak kaitan dengan entri ni ye. Ehh ! Ada lah sikit sebenarnya.. 

Assalamualaikum. Holla ~

Hari tu, ibu puasa sehari sebelum raya haji dan kebetulan masa tu kami ke Kulim. Singgah restoran yang pertama, hanya menjual makanan barat. Ibu ni jenis perut Melayu, dah kalau berbuka mestilah nak nasikkan. So, kedai pertama, reject !

Seberang jalan, ada lagi satu restoran, N88. Ibu and aku memarkir bontot sementara abah sedang membeli nasi lemak di simpang jalan , waiter tu cakap hari ni derang pun ada western je. Ahaiii ! Bangun lah balik. Time nak bangun tu azan tengah berkumandnag yang aku rasa dari corong radio memandangkan TV sedang gelap gelita.

Friday, September 30, 2016

SEMBANG GEGURL .:. IN2IT LIP TREAT

SEMBANG GEGURL .:. IN2IT LIP TREAT 


SEMBANG GEGURL .:. IN2IT LIP TREAT 


Assalamualaikum. Holla ~

Aku jenis pantang. Pantang masuk ke drug store, ada je benda aku nak cekau nanti. Kalau Guardian umpamanya, barang yang RM 1, RM 2, RM 3 dah memang menjadi rutin. Dah tu, amek pulak gaya nak buat stok sebulan. Haih !

Hari tu singgah Guardian, macam besalah, barang yang RM 1, RM 2, RM 3 tu memang amek punya. Nanti cerita kat entri lain pasal barang yang RM 1, RM 2, RM 3 tu. Lepas tu,pusing-puisng pulak dekat bahagian alat-alat solek and mata tertancap dekat satu bahagian di bawah brand IN2IT.


Thursday, September 29, 2016

FROM KLIA2 KE KLIA

FROM KLIA2 KE KLIA


FROM KLIA2 KE KLIA


*iklan*

Kaki traveller, mohon jangan bash saya. Entri ni untuk orang noob dan perlukan informasi berguna sepertimana saya pada hari kejadian.

Assalamualaikum. Holla ~

Balik dari kenduri Seha, aku decided untuk naik flight je, cepat sikit and tak penat sangat. Kenapa aku tak naik ETS ? Sebab aku rasa tiket fligt and tiket ETS lebih kurang je harga dia, tapi naik flight cepat sikit sampainye. Bangsa tak penyabar macam aku ni memang semua nak cepat. *muhahaha*

Malindo Air menjadi pilihan hati time tu. Dikdik hantar kat KL Sentral je, tapi sebelum tu kami bekpes dulu. Dai KL Sentral nak ke KLIA2, aku pilih untuk naik bus je. Bus dari KL Sentral ke KLIA2 berharga RM11 dan kalau rasa nak cepat sikit bolelah pilih untuk menaiki ERL, tiket berharga RM3+.++ .

Wednesday, September 28, 2016

WORDLESS WEDNESDAY #58 .:. CONGRATS SEHA & FIZI

WORDLESS WEDNESDAY #58 .:. CONGRATS SEHA & FIZI 


WORDLESS WEDNESDAY #58 .:. CONGRATS SEHA & FIZI 


Assalamualaikum. Holla ~

Entri reput dalam desktop ! Tahniah Seha & husband.. Till Jannah ~





Tuesday, September 27, 2016

ENJIN PENCARIAN KERJA, NEUVOO

ENJIN PENCARIAN KERJA, NEUVOO


ENJIN PENCARIAN KERJA, NEUVOO


Graduat ? Bakal graduat ? Atau sedang mencari pekerjaan lain ? Tapi, tak tahu nak cari kerja kat mana ? Anda kena teruskan membaca entri ni.

Assalamualaikum. Holla ~

Neuvoo adalah enjin pencarian kerja yang paling diperlukan oleh para pencari kerja. Ia boleh didapati di lebih daripada 64 negara di dunia ini. Malaysia adalah salah satu negara yang mempunyai tahap persaingan yang tinggi. Neuvoo dapat membantu para pencari kerja untuk mencari pekerjaan dengan efektif bermula dari pekerjaan yang tidak memerlukan kelayakan yang tinggi seperti pelayan dan housekeeping sehinggalah ke posisi pengurusan atau jawatan eksekutif.

Monday, September 26, 2016

KONSPIRASI MEREKA.

KONSPIRASI MEREKA.


KONSPIRASI MEREKA.


Assalamualaikum. Holla ~

Dapat ni dari group WhatsApp. Tamatkan konspirasi gula. Sebenarnya minuman 3 ini 1 ni banyak kandungan gula dia tanpa kita sedari. Walaupun rasa macam tak manis sangat, tak berapa sedap sangat, tapi percayalah. 

Kalau tak percaya jugak, check packaging dia. Berapa % kandungan gula. Aku pun dah kurang banyak minum minuman 3 in 1 ni. More kan air putih... *ajet diet sangat*





Bahaya minuman 3 dalam 1 :

1) Gula berlebihan
2) Krimer - lemak tepu
3) Lebihan kalori
4) Penipuan kandungan kacip fatimah, tongkt ali, gineseng etc

Nak minum lagi ke ni ? Terpulang laa.. Macam mana pulak dengan minuman 5 dalam 1 ? Okey ! Tunggu next share naaa..

Sunday, September 25, 2016

Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla Pek Fleksi, Syampu Wanita Bertudung

Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla, Syampu Wanita Bertudung


Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla, Syampu Wanita Bertudung


Industri syampu diraikan dengan inovasi terkini
SAFI Shayla Pek Fleksi: Pelbagai fungsi untuk lebih jimat tanpa kompromi


Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikannilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah. 

Officially yours !

Officially yours !


Officially yours !


Hewah ! Tajuk kemain.. Officially yours.. Sape "yours" tu ? "Yours" tu merujuk kepada diri sendiri lah. Sebab dah dapat name card sendiri.

Assalamualaikum. Holla ~

Syokkan bila ada name card sendiri. Dah lama nak buat sebenarnya, tapi atas sebab musabab serta faktor yang telah dipunca kuasa duakan, bebaru ni baru dapat buat.

Kalau nak tau, name card ni aku tempah melalui online je. Name card ni boleh tempah kat SINI. Tempahan adalah percuma, cuma bayar harga postage ja. Best kan ?

Design pun boleh buat sendiri mengikut kreativiti. Ni design yang aku buat.