cadbury hazelnut. Mamee chef by Nuffnang.

3:46 AM

Assalamulaikum.... selamat pagi... ada lagi ka yang tengah berjaga nih..? dok buat apa tu..? aku keja malam hari ni... hik2.... first of all, takziah kepada rakyat Perak kerana kehilangan sultan yang amat disayangi dan disenangi... Sultan Azlan Shah.. semoga rohnya tenang disana dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman... aku bukan lah orang Perak, tapi pernah dok kat sana once upon a time.. and my first love, aka abah, was born there.. so, sikit sebanyak adalah kaitannya jugak.. *nak jugak..boleh..?* and minggu ni sangat famous pasai Cadbury.. oh demm...!!! aku dah makan banyak kali since I was young.. but then, I prefer plain chocolate rather than any nuts or etc... but I do love the black forest also... how dare you cadbury do something rude to us as Muslims.. you put Porcelain in that chocolate? harghhh!!! I am not a fan of hazelnut but I think I have eat it several times.. I wish I could sue you for that... hishhh!!!!! semalam, (Khamis) aku isi minyak kat Petronas MITC, and I realize that they stop selling any Cadbury because of that.. good job for you and your team.. boikot je semua... for what lagi nak support derang.. derang dah tipu kita kot.. we have the right to know.. we are customers.. users... urghhh ~ banyak lagi chocolate with other brand yang kita boleh beli... kannn.... pepatah Melayu ada berbunyi, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga... kan dah kono.. berpada2 lah.. respect others religion as others do... yang aku tak berkenan satu lagi ni, bila dah timbul isu satu benda tu haram, mulalah hat lain tu pun kalut nak naik "haram" jugak... to me, I don't believe this rubbish things.. sometimes, it is a part of the marketing.. the only fact that been publish that I'll trust is only from JAKIM.. yang others tu, sorry to say... no.. kalau nak cakap makanan ni, haram.. this one also.. yang ni tak boleh makan... yang tu tak boleh.. then, show me prove that ia memang tak boleh.. then, I'll trust and won't eat it... please lah ~ boleh check kat JAKIM if hampa rasa was2... or memang was2 sangat, memang jatuh hukum haram.. sebab if was2, kita tak boleh buat benda tu.. macam contohnya, wudhuk... kita was2 dah amek ka belum.. then, kita kena amek lagi even sebenarnya kita dah amek.. so, if rasa was2, better tak payah keh... banyak plak cerita.. haaa laaa... tak puaih hati tau.... time ni lah nak amek kesempatan atas kejatuhan orang lain... busuk hati punya orang... haiyaaa...  compete secara sihat lah... kan itu better.... and today aku baru tergerak hati nak bukak spam email and I read this...



me also dapat this kind of email.. sorry, lambat respond and perasan.. by the way, still can't make it sebabnye aku ada presentation on that day.. Mamee ni dekat ja dengan tempat aku sekarang.. so, boleh tak aku ambush je kat Mamee tu wahai Nuffnang.. hek2... joking... sebab aku maybe busy jugak on that day... congrats sapa yang dapat pi tuh... wish i could join, but I can't.. thank you Nuffnang sebab invite aku even aku baru dalam duniamu... have fun Nuffnangers yang dapat pi tuh... ^_^

You Might Also Like

2 comments

  1. Akak pon xberpeluang nk join hari tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same lah kita kak.. Next time maybe ada rezeki kita pulak... Hehe

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored