Ramadhan day 16 & listing biskut raya & Palestine

10:20 PM

Assalamualaikum.. holla ~~ haish... terpaksa menaip dirumah.. sebabnya PC kat ofis lembab macam kura2.... dah separuh bulan kita puasa kan.. sedaq tak sedaq.. laju betoi masa berjalan kan.. or should it be berlari..? heh2.. sedang kita rakyat Malaysia sibuk menjalani ibadah puasa serta menyiapkan diri dan keluarga untuk meraikan Syawal, nun jauh di Palestine.. masyAllah.. kesian kat depa.. hari2 ada ja Israel laknatullah tu dok bom sini sana.. budak2.. wanita mengandung.. orang2 tua.. subhanAllah.. ya Allah selamatkanlah saudara2 kami disana... hulurkan tangan, ringakanlah beban depa.. sekurang2nya, berdoalah untuk depa.. kesian sangat tengok.. sedih tengok depa jadi lagu tuh... ada ja idea Israel nak bom depa.. simpan senjata dalam masjid lah... ishhh..!! geram lak haku.... kalaulah aku ada kuasa untuk hentikan semua itu... niatnya kat ofis tadi nak share biskut raya yang bakal dijadikan juadah *terskema* untuk raya tahun ni.. dah ada listing.. tunggu nak balik and buat ja.. tahun ni lambat sikit buat biskut raya.. al maklumlah... perantau...

ni haa antara yang dah ada dalam listing.. * gamabq semua adalah dari ihsan Encik Google*



biskut milo... tahun lepas dah buat biskut ni.. resepi amek dalam majalah rasa kot.... sedap... biskut pertama yang habes dulu..



nih plak biskut arab.. okeh! aku pernah buat dulu.... eh.. tu biskut suji... hat ni penah makan... sedap... tapi, tak penah buat... cara nak buat simple, tapi... tengoklah MAAM besaq bagi buat ke tak...



hat ni biskut chocolate chips... first time buat raya tahun lepaih.. sedap gak.. biskut kedua terlaku lepaih biskut milo... tapi....  



biskut wajib ada dari tahun pertama aku amek tender buat biskut2 raya nih.. berkurun dah aku amek tender nih... tak hengat dah zaman yang mana.. hehe... suka makan, kena buat.. biskut cornflakes..



tapi nya... biskut choc chips tu lebih kurang dengan biskut ni,, yang ni nama dia red velvet choc chips.. cuma yang beza dia, warna merah.. biskut ni yang resepi guna Planta tu.. first time rasa dekat sipermarket Biilion kat Seberang Jaya... homaaiii ~~~ sedap taw.. tapi, memandangkan dia menyerupai choc chips, tak tau lagi MAAM besaq nak bagi buat hat mana.. if tak boleh warna merah, then jadilah biskut choc chips macam biasa... cuma resepi Planta... hehe...

tu je lah nak share nye... dalam sentap pasai Palestine, makan tak lupa.. hehe.. oh haaa... hari Sabtu lepaih aku pi Masjid India.. ramainya orang.. aku pi pun, sebab MAAM besaq oda *order* sandal.. if tak, tak kuasa ai taw.. very the ramai orang.. sebaik tak panaih sangat.. if tak, pitam hai taw... done jari jemari  punya kerja untuk saat ni... selamat berjumpa kembali.. happy fasting uollssss....

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored