Ais krim pasu kini di Seberang Jaya!!

9:30 AM


Assalamualaikum... holla ~~ rindu tak...?? rindu.... sayang tak...?? sayang... *teringat dialog wife Dr.M dengan anak dia T...*

Sibuk pasal ais krim pasu hari tu kan.....?? teringin...?? tak pun... hikhik.. tipu sikit.. ada lah keinginan untuk merasainya jugak... tapi tak da lah sampai teruja bertingkek-tingkek.. *erk.. macam salah guna ayat jaa... hehe...*

Kini ais krim yang menjadi buah mulut orang tu boleh didapati di Seberang Jaya.. berhadapan dengan medan selera market Seberang Jaya.. ala.. yang kedai jual air blended dan seantero dengannya tu.. nanti hampa nampak lah ada poster kat depan kedai dia...



Cam gini rupa dia.. rega dia Rm4.50... nak tau tak ada apa kat dalam dia..?? ada semangga ais krim... tabuq oreo hancoq.. boh chocolate colourful rice, boh macam jut2 tu kengkonon cacing... bunga sekuntum and wafer stick sebatang... taraaa ~~~

Bukan macam imagination aku.. as what I read, ada kek kat dalam dia.. layer by layer.... arghh!!! gambar hanyalah ilustrasi.. bila iklan selalu macam tu kan... urghh!!! boleh la kalau nak makan.. dengan keadaan cuaca kemarau macam sekarang.. dapat sepasu ais krim, nikmat jugak ~~~

Sibuk pulak ais krim lesung batu... aku dah ada lesung pipit, tak perlu kot lesung batu.. muhahaha... nanti kalau aku jumpa, aku cerita lagi.. mihmihmih

You Might Also Like

8 comments

  1. Assalam siti,
    he3
    akak tak pernah teringin nak try ais krim pasu ni
    tapi ais krim kelapa tu tringin pulo he3

    ReplyDelete
  2. enak makan ice cream saat cuaca panas seperti saat ini bawaannya aus terus :)

    ReplyDelete
  3. ada juga yang letak kek.. bergantung kepada penjual rasanya..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah rasa lagi.
    Nampak macam biasa je tapi bila diolah dengan pelbagai manisan tu yang best.
    Tapi, tatott kencing manis..

    ReplyDelete
  5. hakhak.. tak rasa lagi eskrim ni.. adus cem tak snggop nak p seberang jaya yang sibuk tu.. takpela.. makan eskrim dalam bekas biasa ajelah.. rm4.50 dapat koneto hehehe.. CT pun bace ada kek dalam dia.. tngk ada macam2 layers..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT jom kita tahan diri dari makan eskrem pasu ni... Tatott diabetes...kene potong kaki tau..

      Delete
  6. lepas mkn pasu tu boleh tanam pokok munger tak

    ReplyDelete
  7. baguih juga makan aiskrim pasu. lepas makan bawa balik tanam pokok

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored