TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM PENANG FAMOUS FOOD STATION

9:19 AM

 TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM PENANG FAMOUS FOOD STATION


 TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM PENANG FAMOUS FOOD STATION


Assalamualaikum. Holla ~ Dah lama tak review kedai makan. Last sekali review Tok Herry Char Kuey Teow, Kulim. This happened, few past weeks ago. Kebetulan teman kesayangan untuk urusan duniawinya. Lepas settle tu, *not really settle actually* pi lah menabur janji kepada perut.

Jam lebih kurang 1030H dan tak tahu nak makan kat mana since waktu breakfast dah lepas, waktu lunch tak masuk lagi. Pusing punya pusing, at last end up kat sini. Ordered roti canai vs coconut shake for me and roti sardin vs teh tarik for him. 

Tunggu punya tunggu, makanan pun sampai. Ups ! Air dulu yang sampai, baru makanan. To me, coconut shake dia not bad lah. Tak boleh lawan dengan coconut shake Batu Berendam. Tapi, kesayangan cakap, dekat Manjung, sedap lagi. Yelah ! Dah jadi orang Manjung pak cik tu sorang 





Gambar hanyalah gambar. Sebab, aku makan roti canai berkuahkan susu. Tekak kekanak sangat kan ai ni. Pheww ! Tu pun tak terhabis. Hadoi ! Tekak and perut tak nak geng hari tu. Roti sardin tu, not bad lah. Aku tak rasa pun sebab aku punya pun tak larat nak makan. Tapi, portion dia memang besaq ! Termonyeh-monyeh dia nak habiskan. Katanya, kalau tahu roti sardin itu sebesar itu, mahu aja di order satu dan dikongsi berdua. Heh2. Tak pe lah, lain kali dah tahu, boleh order sebijik ja.




Ni ha kedainya. Berhampiran dengan Bandar Perda dan bertentangan dengan Petronas yang menghala ke BM daripada Permatang Pauh. Kedai ni disebelah kiri ye. Kiranya kalau nak masuk Bandar Perda, memang nampak dia dulu. Main signature dia *kalau mengikut signboard* coconut shake dan ais kacang. Tapi, ais kacang aku tak order and rasalah pulak. Nanti, kalau uolls singgah Penang Famous Food Station ni, and order ais kacang dia, share lah sikit pengalamannya. Naaaa..

You Might Also Like

6 comments

  1. heee.. lama x pekena roti canai..

    eh eh manjung. kot sggh ipoh awk tu, lehla jumpa.ekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalau turun Ipoh nanti zaf roger... bolehla jumpaa

      Delete
  2. ooo tau lokasi tuh.. ishh lama tak makan roti canai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. coconut shake dia sedap.. tapi, tak leh lawan melaka lah yang buat ku termimpi-mimpi

      Delete
  3. Kalau kak wana Makan roti canai ngan teh tarik baru ngam..hehe :)

    ReplyDelete
  4. coconut shake dia nampak mengancam.. Apakan daya hanya boleh memandang sahaja..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored