DRIVE, ENERGY DRINK REVIEWED

3:00 PM

DRIVE, ENERGY DRINK REVIEWED


DRIVE, ENERGY DRINK REVIEWED


Benda yang dah lama kat pasaran. Perasan ? Okey good. Baru hari ni tergerak nak try energy drink ni. Hampa pernah rasa dah ka ? Best tak ? Kalau tak besa and nak tahu pengalaman bersama Drive, Energy Drink ni, moh baca kat bawah.

Jumpa Drive, Energy Drink ni dekat Aeon Big, Seberang Jaya. Okey ! To be truth, ni bukan the frist time jumpa Drive, Energy Drink ni. Dah banyak kali in fact. Cuma ni kali pertama tergerak hati nak beli. Dah nama pun energy drink, so what's your expectation ?

Aku rasa macam pernah rasa energy drink brand lain yang rasa dia seakan-akan dengan Drive, Energy Drink ni. Tapi puas jugak aku fikir brand ape, but I can't manage to remember it. So, abaikan part tu. It is non carbonated drink as per printed on the can. Yes ! Tak de gas. Air energy kalau tak de gas, mesti rasa manis kan ?

Yeah ! Nama pun energy drink, mestilah kena maniskan ? Kalau tak manis, bukanlah namanya energy drink. Tapi, teh tarik kat kedai mamak pun manis, so it that call energy drink ? Yes but no ! Yes for certain people, but no for some of them. Dah mulalah tu nak off topic. Okey ! Back to the topic.

Memang manis. Tapi, manis yang tekak aku bole telan as it is an energy drink. But, ibu cakap manis. Because she likes the other brand with carbonated. So, kalau with carbonated, rasa manis tu maca kurang sikit even sebenannya it's still contain high sugar. Bare in mind hokey. 






And, this product is Halal by JAKIM. So, tak perlu ragu-ragu sayang, minumlah dengan yakin. Review ni adalah berdasarkan tekak aku dan tekak my mom. Tekak yang lain-lain, aku tak ensempat nak buat survey lagi. So, aku memang tak sure apa orang lain fikir or rasa pasal Drive, Energy Drink ni. Jangan nak complain pulak kalau korang rasa tak sama apa yang aku review. Dah tentu-tentu tekak kita berbeza. 

Thank you for reading. See ya ~

You Might Also Like

7 comments

  1. ooo, keladi jarang minum air macam ni takut kandungan gula dia, tapi tak pe kot sesekali..hihihi

    ReplyDelete
  2. kalau kak wana suka minum 100plus atau revive ja..drive ni x pnah try lagi.. :)

    ReplyDelete

  3. ayaq2 energy ni jarang minum
    paling pun ayaq revive ngan 100plus je

    ReplyDelete
  4. dh lama tak minum 100 plus. selalu tgk org tu minum red bull

    ReplyDelete
  5. Tak pernah minum jugak. Biasa 100 plus je.itu je blh lalu tekak :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored