REVIEW CORNETTO CARAMEL SHAKE

8:17 AM

REVIEW CORNETTO CARAMEL SHAKE


REVIEW CORNETTO CARAMEL SHAKE


Haaa.. ! Tak tau lambat alert or baru perasan sebab baru ke tong ice cream. Muhehe. Terjumpa Cornetto Caramel Shake ni masa tengah tunggu ibu shopping dekat Mydin Bukit Mertajam. Benda baru, haruslah kena try kan. Terus rembat and bayau. *abah bayaukan*

Teruja at first sebab tengok packaging dia. Ada pulak si Taylor Swift tu melayangkan hati dia kepadaku. Lagilah ! Aiyayaya. Ada dua lapisan ice cream, yang atas tu memang colour caramel and yang bawah tu lighter sikit. Moh tengok gambar dulu sebelum review na..



Flip to win ! Hoyeah !






Untuk aku yang sukakan caramel, Cornetto Caramel Shake ni tak berapa best lah. Sebab nya, part yang atas tu, dia cam rasa pahit-pahit sikit. Aku tak sure what type of flavor is that. Nak kata caramel, mmm. Ntah ! Kalau caramel overdose pun akan rasa pahit kan. Tapi, ni sejenis pahit yang aku tak tau nak gambarkan. Yang second layer, part yang lighter sikit tu, haaaa ! Yang tu best. Sedap ! Caramel dia rasa light ja. My first impression towards Cornetto Caramel Shake ni, rasa dia cam tulah. Light caramel yang boleh buatkan aku terbang. Tapi, perasaan ingin terbang tu hilang bila gigit the layer tu. Frust mak nokkkss !

To the end, memang part lighter tu lah. Tapi, tetap tak boleh nak recoverkan mood aku yang tak jadi terbang tu sebab rasa pahit tadi. Huh ! Anyway, tak salah mencuba. Kalau kena dengan tekak, boleh repeat. Kalau tak kena pada tekak, hi hi bye bye lah kan. Tapi, pepanas ni, dapat benda yang menyejukkan tekak, oh my ! Terleka seketika.

.



Sila ke kedai berhampiran untuk menikmati Cornetto Caramel Shake ni jugak . Sejukkan tekak yang tengah kering tu. Hehe

You Might Also Like

9 comments

  1. Salam singgah sini dik SN..... wahh...nampak sedap ni dik.....akak pun tak pernah rasa lagi ni..

    ReplyDelete
  2. ni buat kak ekin terliur tengok cornetto ni...

    ReplyDelete
  3. balik mesia ni wajib cariiii huhu

    ReplyDelete
  4. xberapa berkenan sgt ngan cornetto ni
    tp kalo org belanja ok je haha

    ReplyDelete
  5. baru perasan nina typo.. hadehh
    tayang cornetto pulak. bru habis rasa semua flavor magnum

    ReplyDelete
  6. Taste kita sama. Akak pun penggemar caramel but ice cream ni not to my liking. Dapat pula time tu, ice creamnya dah cair sikit,..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored