Lazada Birthday Blogger Contest

9:30 AM

Asslamualaikum. Holla ~

Bersempena dengan birthday Lazada yang bakal tiba tidak lama lagi, Lazada telah mengadakan satu pertandingan yang dinamakan "Lazada Birthday Blogger Contest". Sempena dengan itu juga, Lazada bakal mengadakan Lazada Birthday Sale pada March 22 to 24 March. Mark your calendar, hokey naa baaa ~

Jomla ramai-ramai meriahkan Lazada Birthday Blogger Contest ni. Syarat dan terma, boleh baca dekat SINI ye. Hadiah-hadiahnya pun ada termaktub dekat situ jugak. Tak susah pun.



Bismillah ~ Moga ada rezeki MZ. Fuh ! Fuh ! Fuh !

a. Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

1. Banyak diskaun
    Lazada sering mengadakan promosi serta memberikan potongan diskaun. Kalau bulan diskaun  
    untuk barangan elektrik, bulan depan untuk barangan kosmetik pulak. Mana tak gila nye haii !
    Tiap bulan ada je duit yang MZ laburkan kat Lazada.

2. Senang dan cepat
    Yang ni yang paling MZ suka, setiap barang yang dipesan memang sampai depan pintu rumah
     terus. Tak payah nak bersiap bagai, nak kena hadap jam, nak cari parking.

3. Laman 'user friendly"
    Laman sesawang Lazada sangat mudah diakses. Ianya sangat 'user friendly'. Tak payah nak pening-
    pening bagai macam sesetengah laman sesawang yang lain. susunan product pun sangat mudah  
    dicari. MZ cepat fed up kalau laman sesawang tu sangat susah nak akses, nak cari pun lambat,
    complicated and etc.

4. Proses pemulangan yang pantas dan efisyen
    Huh ! Pernah berurusan dengan satu laman sesawang ni, dan proses untuk pemulangan nya
    mengambil masa lebih dari seminggu. Lama gilaaa.. ! I can't stand with it. Time potongduit, laju je,
    kenapa time refund terhegeh-hegeh sangat. *teremo pulak* Berbanding Lazada, proses
    pemulangan sangatlah cepat, mudah pulak tu. Respond pun cepat.

b. Tiga pilihan utama dari Lazada Malaysia.

Yang ni yang paling teruja. Alaa.. kenapa 3 ja ? Rasanya nak semua, mana cukup 3 ja. Hehehe..

Baru-baru ni, Ibu ada bukak Lazada, she showed something to me, means she want it. So, pilihan pertama mestilah untuk memenuhi hajat Sang Permaisuri.


1. NaVa High Quality Non-Stick Star Frying Cooking Wok Pan 32cm  

Sejak jadi surirumah sepenuh masa, hobi Ibu dah tentulah memasak. Jadi frying pan ni memang sangat berguna untuknya. Yelah ! Nanti anakmu ni belikan ye, tapi kalau Lazada nak bagi free, apalah salahnya. Kalau korang berkenan jugak, boleh click image kat atas ye.

Yang kedua, untuk aku. Dah janji dengan travel mate *mata ke atas, tangan ke bahu*, sebelum nak ke next destination, kena rembat GoPro dulu sebijon. So, kenalah kerja rajin-rajin demi mengumpul sesen untuk GoPro ni.


2. GoPro HERO4 Silver Adventure Edition (Local Supplier Warranty)+16GB Micro SD Card + Dual Battery Charger + Extra One Battery  

Aum ! You look so sexy, can't wait to hold you in my arm. Gittew ~ Memang masuk dalam wishlist. Hari tu ada beli action camera dari Lazada jugak, tapi rasa kurang best sebab function yang kurang. Nanti aku review dalam entri yang lain. Ada banyak lagi action camera selain GoPro, click link kat atas ye kalau nak tengok pilihan yang lain.

Lastly nak rak buku untuk menggantikan rak buku yang sudah uzur. Naik kesian MZ tengok rak buku kat rumah tu. Yang ni macam cantik jugak, ada ruang tertutup dan ruang terbuka.



3. CHF 8103- VESSEL 1 DOOR BOOKCASE 

Tu je wishlist buat masa sekarang dan bakal bertambah sekiranya MZ berada lebih lama di Lazada tu.

c. Pada fikiran kamu, macam mana cara untuk Lazada Malaysia diperbaiki ?
   Pada fikiran MZ la, mungkin Lazada boleh tambah lagi rakan niaga serta produk yang diniagakan.
d. Ucapan sempena ulang tahun Lazada Malaysia ?
    Semoga Lazada Malaysia terus sukses dan dapat mempertimbangkan buah fikiran MZ. Moga    
    banyak lagi diskaun lepas ni.


You Might Also Like

16 comments

  1. Best kan shopping di Lazada, lagi-lagi time ada sales. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. sedar tak sedar time nak bayar, terlebih item pulak.. rasa nak tengok yang lain..

      Delete
  2. Wah...ni patut join, manatau ada rezeki menang, boleh shopping banyak2 di lazada...
    Goodluck dear...
    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat ! sempat lagi nak join..

      Thank you ~

      Delete
  3. Good Luck Sis..
    AM pun banyak membeli dengan Lazada sekarang..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  4. Wah good luck ye...yang belum join bolehlah join skrg..seminggu lagi nak tamat..biar meriah sikit lagi up hadiah hehe..

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya ya :)

    www.fatinamdzfr.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored