REVIEW CHIPSMORE CHUNKY COFFEE vs ORIGINAL

9:39 AM

Assalamualaikum. Holla ~

How your day lads ? Everything is in great isn't it ? Alhamdulillah...

Orang selalu cakap, happy tummy, happy me. Dan disebabkan itu, hari ni nak review biskut Chipsmore Chunky Coffee vs Original. 

Yang ni beli dekat Giant, so kalau teringin nak rasa jugak, boleh check out kat nearest Giant. Dekat mall lain, I'm not sure, boleh check sendiri. :)

Kenapa pilih Coffee dan Original ? Everything must be a reaon, so same with this. Since Chipsmore mengeluarkan flavor Coffee dan Original untuk produk terbaru mereka, yang turut didakwa sebagai chunky. Chunky ke tak, stay on the track, hokey na baaaa...

Bought this with the same reason as usual, as stock at the office. Since, pagi tu (bukan hari yang sama ianya dibeli) tak bawak bekal langung sarapan pagi, Chipsmore Chunky telah menyelamatkan keadaan. Of course, at fisrt mestilah bukak yang Coffee dulu sebabnya yang Original tu kan dah selalu makan.

At first bite, it really disappointed me. Bau coffee tu ada, tapi bau butter jugak agak kuat dan menggelamkan bau coffee. Coffee addict mesti suka bau bauan coffee dulu sebelum ianya selamat ditelan. Tapi, yang tu agak kureng.

Gigitan cinta yang pertama jugak menggagalkan harapan MZ untuk bermenantukan Chipsmore Chunky Coffee ni. Agak lemau ! Itu yang MZ rasa. Terus rasa macam terpotong niat nak makan, terus MZ simpan dan bukak pulak Chipsmore Chunky Original.

Orignal punya testur memang berbeza gilos dengan Coffee. Rasa dia lagi curnchy dan ditambah pulak dengan kehadirang chuncky chipsmore. This is one, I like.


 Chipsmore, chunky, coffee, original, malaysia, giant, sedap, bau, bau mentega

 Chipsmore, chunky, coffee, original, malaysia, giant, sedap, bau, bau mentega


Diluluskan oleh Jabatan Agama Islan, China. Dah dibuat sana, takkan lah nak cop Jakim pulak kan ? Logic sikit please.


 Chipsmore, chunky, coffee, original, malaysia, giant, sedap, bau, bau mentega


Yang atas ni Original manakala kedua-dua gambar di atas ialah Coffee. Perasan tak warna Chipsmore Chunky Coffee tu agak pucat, itulah Coffee.


 Chipsmore, chunky, coffee, original, malaysia, giant, sedap, bau, bau mentega

Chipsmore, chunky, coffee, original, malaysia, giant, sedap, bau, bau mentega


Nak dijadikan cerita, satu petang yang sejuk umpama didalam peti sejuk beku, Chipsmore Chunky Coffee tekah mendapat habuannya, Tapi, kali ini... Bau butter masih sama, cuma sudah tidak lemau. Sedap pulak bila makan, laju je....

Chunky Chipsmore memang besar-besar dan sedap. Sesuai untuk disimpan untuk dijadikan stok simpanan baranng ketika "hanyut", Cumanya mungkin Chipsmore Chunky yang mula, packaging tidak begitu sempurna.

Kalau suruh pilih, antara Coffee vs Original, dah tentu MZ akan amek yang Orignal, sebab rasa Original saling tak tumpah macam  Chipsmore biasa. 

You Might Also Like

5 comments

  1. eh baru ju tau chipsmore ada flavour coffe baru ! stok mknn dekat ofis wajib ada kan, lagi2 kalo tlepas brekafast atau ada juga buat menu utnuk minum petang =)

    ReplyDelete
  2. ehhhh tak pernah pulak Nampak chipsmore chuncky ni haaaa. kalau nanti Nampak boleh jugak rasa.kot packaging coffee tu buat rasa lemau kan

    ReplyDelete
  3. ada blogger cakap sedap..hurm, kena try sendirilah nampaknya

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored